2021/09/28

Veiklų kupinas ketvirtadienis bibliotekoje

Rugsėjui einant į pabaigą, ketvirtadienio rytą į biblioteką sugūžėjo smalsūs Trakų pradinės mokyklos pirmokai kartu su mokytoja Gina Taškuviene. Mažieji lankytojai susipažino su bibliotekos veikla. Taip pat sužinojo, kad bibliotekoje galima ne tik pasiimti knygų, bet ir lankyti „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ būrelį, žaisti su edukacinėmis bitutėmis „Bee-Bot“, išbandyti interaktyvias grindis „Flysky“, stalo žaidimus ir kt.

Pirmokai klausėsi Selemono Paltanavičiaus knygutės „Voveriuko metai“, kurioje pasakojama, ką voveriukas veikia girioje skirtingais metų laikais, kas jo kaimynai, kaip jiems sekasi įsikurti, rasti maisto ir auginti vaikus. Mokiniai patys bandė skaityti ir atpažinti miško gyventojus iš šios nuostabios knygutės iliustracijų.

Taip pat šią popietę biblioteka, minėdama artėjančią Europos kalbų dieną, skelbė vertimų konkursą „Poliglotas“. Bendradarbiaudami su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija, kvietėme šeštokus kartu su mokytojomis Dalia Valikoniene ir Rita Sadovskiene išversti Claire Taylor-Smith knygutės „Hetė Bi stebuklingų būtybių gydytoja“ teksto ištrauką. Konkurse varžėsi 20 šeštokų, kurie dėl COVID-19 pandemijos, deja, negalėjo į biblioteką atvykti gyvai, dalyvavo mokyklos salėje. Trys geriausieji bibliotekoje bus apdovanoti prizais.

Labai džiaugiamės tokiu vaikų aktyvumu ir noru dalyvauti bibliotekos organizuojamose veiklose. Kviečiame stebėti Vaikų bibliotekos „Facebook“ paskyrą bei registruotis į kitus būsimus renginius.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos

 vaikų literatūros skyriaus

                                                                                                                                                    vyr. bibliotekininkė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą