2021/10/23

Tarpkultūrinės edukacijos Vaikų bibliotekoje

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius du spalio šeštadienius kvietė į japonų menų edukacijas – šilko tapybą ir kumihimo apyrankių pynimą. Taip pat šį mėnesį vis dar galima aplankyti parodą „Laiškai iš Japonijos“, kurioje kviečiame susipažinti su japonų liaudies pasakomis bei atvirlaiškiais, gautais iš pačios Tekančios saulės šalies.

Pirmąjį šeštadienį susirinkę vaikai ir suaugusieji susipažino su šilko tapyba. Ši technologija atsirado Kinijoje, tačiau kaip ir kitos technologijos savo tradicijas pratęsė Japonijoje. Senovėje japonai tapybai naudojo ir popierių, ir šilką. Nespalvotus paveikslus dailininkai tapydavo tušu, o spalvotiems naudojo dažus, kurie buvo gaminami iš augalų ir mineralų, klijų ir įvairių kitų priedų. Edukacijos dalyviai susipažino su šilko tapybos technika, reikalingomis priemonėmis bei pavyzdžiais. Piešėme ir liejome įvairiausius margaspalvius paveiksliukus, kurie puikiai papuoš namus.

Antrąjį šeštadienį susipažinome su kumihimo technika. Tai Japonijoje atsiradusi pynimo technika, naudojama pinti ilgas virves. Senovės kariai samurajai tokiomis kumihimo virvėmis dekoruodavo savo šarvus, o kartais taip juos net sutvirtindavo. Dėl savo praktiškumo ir estetiškumo kumihimo tapo smagia bei spalvinga Japonijos kultūros dalimi. Edukacijos metu dalyviai, naudodami specialų kumihimo diską, nusipynė sau įvairių spalvų apyrankes, kurias sutvirtino tam skirtais magnetais.

Ačiū visiems susirinkusiems ir kūrybiškai kartu praleidusiems laiką. Lapkričio mėnesį taip pat bus organizuojamos įvairios edukacijos. Kviečiame sekti mūsų naujienas.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą