2021/11/11

Susipažinkite – karalaitė Karolina!

 

Spalio 14 d. Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko rašytojos Jolitos Zykutės knygelių vaikams apie karalaitę Karoliną pristatymas. Į biblioteką atskubėjo Trakų pradinės mokyklos 3A klasės mokiniai su mokytoja Asta Cijūnaitiene, o 3B moksleiviai susitikime dalyvavo virtualiai iš savo klasės.

Susitikimo metu autorė ne tik pristatė savo knygas „Kaip karalaitė Karolina iš grožio konkurso pabėgo“ bei „Kaip karalaitė Karolina pavydėjo ir kas iš to išėjo“, bet ir atsakė į gausius vaikų klausimus. Mokiniai entuziastingai dalyvavo interaktyviame autorės sukurtame žaidime „Užduotys jauniesiems detektyvams“ – sprendė pastabumo užduotis bei rebusus, paremtus rašytojos knygų herojų iliustracijomis. Aktyviausieji buvo apdovanoti bibliotekos prizais.

Taip pat rašytoja atskleidė, kad šiuo metu leidybai ruošiama trečioji knyga „Kaip karalaitė Karolina kovojo už laimingus saldumynus“, o ateityje planuoja išleisti visą knygų seriją apie vaikų pamėgtos karalaitės Karolinos nuotykius.

J. Zykutė pristatė internetinę svetainę, kurioje mažieji gali rasti linksmų animuotų užduočių, paremtų autorės knygų motyvais, o tėveliai – atsisiųsti nemokamus psichoterapinius pasakojimus ikimokyklinio ir pradinių klasių vaikams „Kasdienės istorijos iš karalaitės Karolinos ir jos draugų gyvenimo apie dalykus, kokių patyrei ir tu“ bei pažiūrėti trumpus vaikų ir paauglių psichoterapeutės Irmos Ratautienės vaizdo patarimus, kaip padėti vaikams, iškilus įvairioms psichologinėms problemoms.

Vaikai į susitikimą atvyko perskaitę pirmąją rašytojos knygelę bei atnešė autorei dovanų – piešinių, inspiruotų jos knygos personažų istorijų, o J. Zykutė vaikams pažadėjo susitikimą trečiosios knygos išleidimo proga. Visi norintys susipažinti su autorės kūryba kviečiami į Vaikų literatūros skyrių.

 

 

Agnė Butkevičiūtė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą