2021/11/23

Svajonės ir ilgesys


Svajonės ir ilgesys

Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui bei pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų literatūros savaitė vyksta lapkričio 15–21 dienomis. Kaip ir kasmet, Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius prisijungė prie šios nuostabios akcijos. Šių metų tema – „Svajonės ir ilgesys“.

Lapkričio 15-osios rytą vyko skaitymai vaikams „Auštant“. Šiais metais skaitėme Karin Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“ ištrauką. Dėl pandemijos draudimų garsinis skaitymas buvo transliuojamas tiesiogiai vaikų bibliotekos „Facebook“ puslapyje – Trakai vaiku biblioteka. Šią transliaciją stebėjo daugiau nei 200 mūsų skaitytojų.

Lapkričio 17 dieną paskelbėme „Kahoot“ viktoriną „Šiaurės šalių literatūros savaitė“. Joje dalyvavo Trakų pradinės mokyklos trečiokai su mokytoja Rasa Čirbiene. Vaikai ne tik sužinojo daug įdomybių apie Šiaurės šalis, bet ir smagiai praleido laiką. Viktorinos nugalėtoja Sara iš pateiktų klausimų teisingai atsakė net į 13. Viktorinoje taip pat gali dalyvauti visi norintys: http://inx.lv/qpww 

Lapkričio 18 dieną vyko knygos „Žvėreliai mokosi svajoti“ garsinis skaitymas darželinukams. Nuotoliniu būdu, per „Zoom“ programą, skaitymuose dalyvavo Trakų lopšelio-darželio „Obelėlė“ dvi priešmokyklinės grupės. Paklausę knygos ištraukos, vaikai patys papasakojo, apie ką jie svajoja ir koks istorijos veikėjas jiems labiausiai patiko.

Trakų vaikų literatūros skyriaus darbuotojos dėkoja už dalyvavimą mūsų renginiuose ir visiems vaikučiams linki mažiau ilgesio, o daugiau svajonių. Nes visos svajonės pildosi – reikia tik labai norėti.

 

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą