2022/03/21

Mylime savo kraštą

 

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius kovo 21 d. kvietė į rytmetį „Mylim savo kraštą“. Į jį atskubėjo Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ priešmokyklinė grupė. Renginys buvo skirtas paminėti Pasaulinę Žemės dieną ir Trakų 700 metų įkūrimo jubiliejų. Vyko kraštietės, mokytojos Rasos Lietuvninkienės knygos „Gulbės kelionė po Trakų žemę“ garsinis skaitymas ir edukacinis žaidimas, pamokantis, kaip tinkamai rūšiuoti atliekas.

2022 metai ypatingi tuo, kad Trakai švenčia savo 700 metų įkūrimo jubiliejų. Ežeringas ir vaizdingas, daug žmonių iš viso pasaulio pritraukiantis miestas yra vieta, kurioje gyvename ir kurį norime puoselėti, tausoti.

Kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena – astronominis pavasaris, viena svarbiausių aplinkosauginių švenčių. Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose, išskyrus poliarines sritis. Šia proga norime priminti apie paukščių rūšis ir jų išsaugojimą, viliamės, kad ši iniciatyva prisidės prie gamtos tausojimo.

Su Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ priešmokyklinukais aptarėme, kaip teisingai rūšiuoti šiukšles, kaip reikėtų gyventi, kad mūsų elgesys nežalotų gamtos, nekenktų gyvūnams. Knygelės pagrindinė veikėja gulbė davė puikių patarimų ir pamokymų. Su bibliotekos svečiais diskutavome, kaip ir kodėl mes mylime savo miestą Trakus. Piešėme, kaip galime tausoti gamtą, puoselėti kraštovaizdį. Supratome, kad graži gamta ir aplinka nėra duotybė, – ją reikia branginti ir kiekvienas asmeniškai galime prisidėti prie švaros ir tvarkos mūsų taip mylimame mieste Trakuose.

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius Pasaulinės žemės dienos minėjimu siekia atkreipti visuomenės dėmesį į gamtą alinančias ir naikinančias problemas, ragindamas imtis priemonių, skatinančių gamtos ir gyvūnų išsaugojimą. Su vaikais kalbėjome ir mokėme, kad kiekvieno mūsų maži darbai – vandens, popieriaus, elektros, šilumos taupymas, naujų ekologiškų technologijų naudojimas – gali padėti  tausoti nuolat senkančius žemės išteklius ir  prisidėti prie planetos išsaugojimo.

Tęsiant šią temą norime visus pakviesti į Vaikų literatūros skyrių išsirinkti naujausios vaikų literatūros ir pasigrožėti nuo balandžio 1 d. vyksiančios knygų parodos „Mano draugas Paukštelis“.

 

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja








 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą