2022/04/09

Susitikimas su s. Rima Malickaite

Pirmąjį balandžio trečiadienį bibliotekoje lankėsi vaikų rašytoja, Nukryžiuotojo Kristaus seserų kongregacijos vienuolė, humanitarinių mokslų daktarė s. Rima Malickaitė. Su rašytoja kartu atvyko ir iliustratorė Marija Smirnovaitė, kurios kartu pristatė naują knygą „Dvi karalienės“. Tai jau antroji R. Malickaitės išleista knyga, pirmoji vadinosi „Mėlynas apsiaustas“ (išleista 2018 m.). Į susitikimą su rašytoja ir iliustratore atskubėjo Trakų pradinės mokyklos trečiokai su mokytoja Asta Cijunaitiene.

Knyga „Dvi karalienės“ – tai istorija mus nukelianti į paslaptingą akmenuigių karalystę.  Pavojų, apgavysčių bei sunkumų kupinoje istorijoje išbandyta pagrindinių herojų Rapolo ir Tėjos draugystė ir subrandintos širdys pasirinkti tai, kas iš tiesų gera. Mokiniai atėjo jau perskaitę knygą, todėl pasiruošę rašytojai ir iliustratorei daugybę klausimų. Rankos kilo ir kilo, nes vaikams rūpėjo sužinoti daugybę įvairiausių dalykų. O knygos autorė ir dailininkė entuziastingai atsakė į kiekvieną iškilusį klausimą.

R. Rima Malickaitė papasakojo akmenuigių personažų atsiradimo istoriją. Apie pagrindinių veikėjų vardus ir iš kur jie kilo, o vaikai jau smalsavo kaip vadinsis trečioji serijos dalis. Iliustratorė M. Smirnovaitė papasakojo, kad knygos iliustracijose vyravusios raudona ir mėlyna spalvos pasirinktos dėl to, kad knygoje minimos karalienės buvo būtent raudonoji ir mėlynoji. Taip pat vaikams buvo smalsu, kada ji pradėjo kurti iliustracijas knygoms, bei kiek laiko trunka iliustruoti vieną knygą? Marija papasakojo, kad iliustruoti knygas pradėjo jau būdama suaugusi ir vienos knygos kūryba trunka maždaug du ar net tris mėnesius. Trečiokai po susitikimo su nekantrumu laukė rašytojos ir iliustratorės autografų bei nuo visos klasės padovanojo dovanų – gėles bei vaikų nupieštus piešinius.

Dėkojame dalyviams už smagų susitikimą ir lauksime kitų naujų s. Rimos ir iliustratorės darbų bei susitikimų su smalsiais mūsų vaikais.

 


Eglė Kondrotaitė,

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė








 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą