2022/05/02

Susitikimas su Audra Baranauskaite ir Nuku

Balandžio 25 d. Vaikų literatūros skyriuje vyko Metų knygos rinkimų nominantės Audros Baranauskaitės knygos „Nukas“ pristatymas. A. Baranauskaitė yra išleidusi ir kitas vaikams gerai žinomas knygeles: „Pelikanas Pranas ir taksas Antanas“, „Kaip Mytaras ir Varčius kelionę keliavo“, „Čia priėjo Gorbulskis“. Knyga „Nukas“ yra ketvirtoji autorės knyga.

Be knygos „Nukas“, 2021 Metų knygos vaikams nominantais buvo: Ingos Dagilės ir Mariaus Marcinkevičiaus knyga „Akmenėlis“, Linos Sasnauskaitės ir Ingos Dagilės „Chameleonas“, Zigmo Vaitkaus ir Ingos Dagilės „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ ir Indrės Zaleckienės „Kaip sutramdyti žvėryną“.

Metų knygos rinkimų 2021 paaugliams kategorijoje varžėsi: Rasos Grybaitės ir Linos Itagaki knyga „Grybo auksas“, Neringos Vaitkutės „Klampynių kronikos 3. Pamiršti dievai.“, Kotrynos Zylės „Siela sumuštinių dėžutėje“.

Į susitikimą su rašytoja atskubėjo lopšelio-darželio „Ežerėlis“ priešmokyklinė grupė. Iš pradžių vaikučiai klausėsi „Nukas“ garsinio skaitymo. Knygelė susideda iš dviejų dalių – „Kas kutena ausį“ ir „ Pašnibždėk man į akį“. Priešmokyklinukai viešnios klausė, kaip jai  kilo idėja parašyti tokią knygą. Autorė papasakojo, kad knygą rašė draugui, kuris yra neregys, todėl vaikučiai buvo kviečiami įsijausti į nematančio ar negirdinčio berniuko Nuko pasaulį. Knygą „Nukas“ iliustravo autorės draugė Lina Itagaki. Po garsinio skaitymo vaikai patys piešė, kaip jie įsivaizduoja knygos pagrindinį veikėją. Savo darbelius dovanojo autorei. Audra Baranauskaitė vaikučiams dovanoja savo rašytas radijo pasakas ir pjeses.

Trakų vaikų literatūros skyrius kvietė skaitytojus balsuoti už jiems labiausiai patikusias knygeles ir su nekantrumu laukia Metų knygos rinkimų 2021 rezultatų. Itin džiaugiamės ir esame dėkingi Audrai Baranauskaitei už padovanotą susitikimą ir linkime jai sėkmės.

 

Giedrė Streckienė,

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą