2022/06/17

Nepamirštama vasaros pradžia stovykloje

Kaip ir kiekvienais metais, Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius organizuoja vasaros dienos stovyklą „BŪK: besidomintis unikalus ir kūrybiškas“. Šiais metais į stovyklos veiklas užsiregistravo daugiau nei 20 vaikų iš Trakų miesto ir rajono. Stovyklos metu buvo siekiama plėtoti vaikų laisvalaikio veiklos formų įvairovę, skatinti jų kūrybiškumą, emocinį bendravimą, bendradarbiavimą, sudaryti sąlygas vaikų socialiniams bei savarankiškumo įgūdžiams lavinti. Vienas iš pagrindinių programos uždavinių – skatinti pažintinę veiklą, tyrinėti ir atrasti supantį pasaulį.

Pirmoji stovyklos diena buvo ypač aktyvi. Pirmoje dienos pusėje dalyviai žaidė interaktyvius susipažinimo žaidimus, vėliau vyko energinga popietė su trenere Jelena. Jos metu vyko „Fizinio aktyvumo dirbtuvės“, kuriose vaikai ne tik smagiai praleido laiką lauke, bet ir patobulino žinias apie fizinio aktyvumo svarbą atostogų metu.

Antroji diena prasidėjo „Pasakiško vaško teatro“ kūrybinėmis dirbtuvėmis. Bitininkė Alma Kasperavičienė vaikams detaliai papasakojo, iš kur atsiranda vaškas, pristatė knygą „Bitės“ ir kartu su vaikais pagamino vaško teatrą apie du ožiukus. Papasakojo, kaip pasigaminti bilietus ir afišą, ir paragino visus vaikučius namiškiams surengti teatriuko pasirodymą namuose. Popietės metu stovyklos dalyviai kūrė Trakų pilies maketą. Visi draugiškai iš kartono ir naudodamiesi 3D spausdintuvu projektavo pilies modelį.

Trečiąją dieną į biblioteką atvyko rašytoja A. Rimaitė. Vyko knygos „Kukū iš pašto dėžutės“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės, kurių metų dalyviai pasigamino pagrindinį šios knygos herojų – padarėlį „Kukū“. Po šios linksmos edukacijos vyko vitražo dirbtuvės ir šarados su režisiere I. Jociene.

Ketvirtosios dienos pradžia vaikus pradžiugino girininko R. Eremino edukacine pažintine programa „Pasimatuok eigulio kepurę“. Girininkui talkino ir jo augintinė šunytė Mika. Vaikai liko sužavėti edukacine programa ir žadėjo būtinai išbandyti visas girininko pamokas vasaros metu. Šiek tiek pailsėję, vaikai klausė Trakų miesto legendos „Galvės lobiai“, o kūrybinių dirbtuvių metu kiekvienas bandė įminti šios legendos mįslę, gamindamas savo Galvės lobio modelį.

Paskutinę dieną vaikai gamino knygų skirtukus, baigė 3D Trakų pilies maketą. Paskutinės dienos pabaigoje mažieji dalijosi teigiamomis emocijomis, sukurtais darbeliais, atsisveikino. Bet  svarbiausia – pasižadėjo būtinai dar susitikti. Vaikučiai labai džiaugėsi diplomais ir gautomis dovanomis. Dėkojame visiems, už praleistas puikias akimirkas.

Stovyklą remia Trakų rajono savivaldybė.

 

Justina Dailidėnaitė,

Vaikų literatūros skyriaus vedėja








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą