2022/10/20

Svečiuose skruzdėliukas Nežiniukas

 

Saulėtą penktadienio rytą į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių užsuko mėgstamas vaikiškų knygų „Skruzdėliukas Nežiniukas“ pagrindinis personažas skruzdėliukas Nežiniukas. Kartu atvyko ir rašytoja Rasa Dmuchovskiene su iliustratoriumi Gintaru Jociumi. Šios pažintinės pasakos yra labai nuotaikingai ir vaizdžiai iliustruotos, skirtos 4-8 metų vaikams, bet tikrai nepaliks abejingų ir vyresnių vaikų.

Susitikimo metu autorė Rasa vaikučius supažindino su skruzdėliuku Nežiniuku, papasakojo apie jo nuotykius. Autorė kartu su iliustratoriumi surengė vaikams viktoriną apie gamtą. Viktorinos metu vaikai sužinojo, kiek dantų turi sraigė, ar Antarktidoj gyvena skruzdėlės, kiek kojų turi voras... Vėliau Rasa dalyvius supažindino su savo formikariume auginamomis skruzdėlėmis. Papasakojo kokia jų priežiūra, kaip jos auga, dauginasi.

Iliustratorius leido vaikams pasijausti tikrais dailininkais ir kartu piešė nežinomą būtybę. Nupiešus atskiras piešinio detales mokiniai turėjo atspėti, ką Gintaras bando pavaizduoti. Visų nuostabai tai buvo apversta tupinti varlytė, vaikai liko sužavėti. Po to knygelių autorė vaikams parodė šešėlių teatrą. Kaip vėliau paaiškėjo, šis pasirodymas buvo scena iš naujausios „Skruzdėliuko Nežiniuko“ knygos, kurioje šernas bandė sugriauti skruzdėlyną. Susitikimo pabaigoje patys vaikai surengė vaidinimą. Kiekvienas pasiskirstęs vaidmenimis kartu su Rasos pagalba sukūrė pasirodymą iš skruzdėliuko Nežiniuko nuotykių knygoje.

Nuoširdžiai dėkojame svečiams už nuostabiai praleistą laiką, naujas žinias ir vaikų juoką. Tikimės, kad susitiksime dar ne kartą. O vaikučiai, kurie nespėjo sudalyvauti edukacijoje – nenusiminkite! Vaikų literatūros skyrius turi visas tris „Skruzdėliuko Nežiniuko“ knygeles, kurias jūs galite paimti paskaityti.

Justina Varičkina,

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą