2023/01/16

Vaizdų istorijos su grafikos dizainere Laimute Varkalaite

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje sausio 11 dieną lankėsi grafikos dizainerė, iliustratorė Laimutė Varkalaitė, įsikūrusi nedideliame miestelyje Rumšiškėse. Menininkė  dalyvauja konkursuose, festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, tokiuose kaip „ADC LT“, „CA award of excellence“, „World illiustrations awards“, „Geras dizainas“ ir kituose.  L. Varkalaitės piešiniai yra laimėję daugybę prestižinių apdovanojimų, dalyvavę tarptautinėse parodose Austrijoje, Kinijoje ir kt. Taip pat iliustratorės kūriniai puošia vitaminų „Olvel“, veganiškų produktų „Veggo“ pakuotes. Savo kūriniais dalinasi „Behance“, „Instagrame“ ir kituose puslapiuose.

Į susitikimą „Vaizdų istorijos“ atvyko Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos dešimtokai ir aštuntokai su mokytojomis Rasa Kondrotiene ir Sonata Urbanavičiūte. Iliustratorė moksleiviams papasakojo, kad įkvėpimo semiasi iš aplinkos, kurioje gyvena bei kelionių į užsienį. Piešimui naudoja tradicines ir skaitmenines grafikos technikas bei jų derinius. Pristatė savo ketverių metų kūrybą, žinomiausius darbus, kas juos įkvėpė, kokią techniką naudojo. L. Varkalaitė paminėjo, kad piešiniuose nenaudoja trintuko, kad norint kurti, reikia bandyti ir bandyti, taip įgaunant vis daugiau pasitikėjimo savimi. Pristatė vaikams, kad kūrybai naudoja „Photoshop“, „Adobe sketch“ programas, piešia grafine planšete. Vienam žinomiausių savo darbų „World of Cryptids“, menininkė turėjo surinkti informaciją apie kiekvieną pasaulyje esančią mitinę būtybę ir sukurti 6-ių kontinentų bei bendrą viso pasaulio žemėlapį. Lietuvai atstovavo mitinė lietuvių dievybė Žemyna. Taip pat pristatė ir savo piešinių serija „Proud Fungi“, kuriems įkvėpimo sėmėsi iš lietuviškos poemos „Grybų karas“. Menininkė papasakojo, kad piešiniuose svarbu ne tik  vizualizacija, bet ir pavaizduoto veikėjo istorija – ką jis veikia, ką daro, koks jo charakteris ir kt. L. Varkalaitė moksleivius skatino nebijoti dalyvauti konkursuose, negailėti jiems laiko ir pastangų, nes visos įdėtos pastangos, vieną dieną atsipirks.

Dėkojame iliustratorei Laimutei Varkalaitei už įdomų ir įkvepiantį renginį, kuris, tikimės, susirinkusius moksleivius paskatins kurti, pasitikėti savimi ir nebijoti nerti į meno pasaulį.

 

Eglė Kondrotaitė,

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą