2023/02/21

Vasario 16-osios minėjimas tvariai

 

Valstybinės šventės visada būna kupinos gerų emocijų, susikaupimo ir šilumos. Vasario 16-oji ne išimtis. Lietuvos valstybės atkūrimo diena – džiaugsminga ir viltinga šventė, mokanti branginti svarbiausią žmogaus ir tautos vertybę – laisvę. Šį jausmą stengiamės perduoti vaikams nuo pačių mažiausių dienų.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje susirinko ikimokyklinukai. Šiai šventei ruošiamės ilgai. Pirmiausia su mažaisiais diskutavome apie Vasario 16-osios šventę, jos prasmę. Daugelis vaikų puikiai žinojo visus atsakymus į viktorinos „Ką žinau apie Lietuvą“ klausimus. Visi kartu skaitėme knygutę „Tautiška giesmė“. Vaikai pasakojo, kad darželyje jau bandė giedoti „Tautišką giesmę“, o viena iš grupės mergaičių itin sklandžiai perskaitė V. Kudirkos himną. Drauge atlikome užduotį – ieškojome Lietuvos himno žodžių kryžiažodyje – tėvynė, stiprybė, didvyriai, Lietuva, vienybė, tiesa, meilė, šviesa ir kiti buvo vaikų lengvai ir entuziastingai surasti.

Tokia proga norisi, kad prisiminimai vaikų atmintyje išliktų ilgai, todėl nusprendėme, kad šią nuostabią šventę paminėsime paliesdami ir tvarumo temą. Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ „Drugelių“ grupės vaikai ėmėsi kūrybinės užduoties – iš antrinių žaliavų kūrė Lietuvos valstybės simbolį – Gedimino pilies bokštą. Pasitelkę savo vaizduotę, Lietuvos vėliavos spalvomis: geltona – saulės spalva, raudona – kraujo ir žalia – laukų spalva, nudažėme tris Gedimino bokšto aukštus. Klijavome duris, langus, na ir žinoma, bokšto viršūnėje iškėlėme trispalvę. Nors darbas buvo kompleksiškas, vaikai buvo sužavėti rezultatu – išėjo ryškiaspalvis Gedimino pilies maketas. Daugelis vaikučių sakė norintys kurti tokius ir kitus maketus namuose iš įvairių medžiagų, kurias galima panaudoti dar kartą.

Tvarus vartojimas kasdien turi vis didesnę reikšmę mūsų globalioje vartotojiškoje visuomenėje. Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, norėdamas atkreipti į tai dėmesį ir kartu išreikšdamas meilę Lietuvai, kviečia dalyvauti konkurse „Mano tvarus žaisliukas“. Šiuo konkursu norime skatinti mylėti Lietuvą, tausojant jos gamtą. Plačiau apie konkursą mūsų „Facebook“ paskyroje:

https://www.facebook.com/photo?fbid=178475508142008&set=pcb.178475854808640






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą