2023/07/17

Paskutinė stovyklos diena

 

Savaitė prabėgo taip greitai, kad negalėjome patikėti, jog stovyklautojai šiandien susirenka jau paskutinį kartą. Šią saulėtą dieną nusprendėme nuspalvinti kuo įvairesnėmis spalvomis.

Dieną pradėjome išmėgindami vieną seniausių pasaulyje fotografinio vaizdo išgavimo technikų – cianotipiją, su kuria mus supažindino Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus viešosios bibliotekos edukatorė. Nesudėtingo ir įtraukiančio proceso metu vaikai iš paruoštų figūrų ant šviesai jautriu tirpalu padengto popieriaus susikomponavo savo paveiksliuką ir stebėjo, kaip veikiamas šviesos gimsta išskirtine mėlyna spalva pasižymintis fotografinis atspaudas.

Dienai įsibėgėjus mėlyną spalvą keitėme geltona ir juoda – klausėmės įdomaus ir nuoširdžiai savo darbui atsidavusio bitininko Virginijaus Kondroto pasakojimo apie bites. Sužinojome kaip bites nuraminti, kaip jos ginasi nuo meškų ir kodėl medus būna daugybės spalvų. Žinių įtvirtinimui surengėme degustaciją – laižėme įvairų medų užsikąsdami agurkais ir desertiniais sūriais.

Pabaigai pasilikome visas vaivorykštės spalvas, kurių pagalba ant veidukų piešėme vaikų fantazijas, o patys stovyklautojai gaminosi įsegamus ženkliukus.

Taip smagiai stovykla ir baigėsi, tačiau neatsisveikinome – visų vaikučių ir tėvelių bibliotekoje laukiame kiekvieną dieną!


















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą