2023/07/13

Startavo dienos stovykla "BŪK - besidomintis, unikalus ir kūrybiškas 2023"

 

Šiandien Trakai Vaikų biblioteka startavo su dienos stovykla "BŪK - besidomintis, unikalus ir kūrybiškas 2023", kuri vyks visą šią savaitę. Numatyta daug įdomios veiklos, bet apie visa tai pasakosime po truputį.

Ką pirmiausia nuveikėme - tai visi susipažinome, aptarėme stovyklos taisykles - apie jas kasdien atėjus į stovyklą vaikams primins jų autografai. Pasigaminome individualias vardines skareles termo preso pagalba bei pažaidėme kelis ledlaužio žaidimus - kad pramuštume ledus.

Po pietų pertraukėlės turėjome garbų svečią - žymų Lietuvos vaistažolininką, lektorių, dr. Marių Lasinską. Jis buvo paruošęs vaikams praktinį užsiėmimą - edukaciją gamtoje "Nuostabus vaistažolių pasaulis". Savo pažintį jis pradėjo nuo skambios kanklių muzikos, supažindino su 3-imis pagrindinėmis žolininko taisyklėmis, panagrinėjo su vaikais augalų ir žmonių panašumus / skirtumus... Būtų sunku atpasakoti, kiek vaikai šiandien daug sužinojo, bet skonis sustiprins atsiminimus iš šio susitikimo, kadangi praktinio užsiėmimo metu buvo gaminama žolelių druska, kurios visiems buvo galima paragauti - TOKIOS parduotuvėje sunkiai rasi.

Edukaciją užbaigėme gamtoje - sužinojome, kiek daug naudingų augalų yra tiesiog ranka pasiekiamų visai netoli bibliotekos. Gyvename apsupti nuostabios gamtos.

Nekantraudami laukiame rytojaus.



















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą