2011/03/02

Tiems, kas dar tiki meile

Vasario 14 dieną Senųjų Trakų bibliotekoje vyko Valentino dienos šventė, pavadinimu „Tiems, kas dar tiki meile“. Renginio metu žiūrovai klausėsi gyvos muzikos, mėgavosi poezija, žaidė nuotaikingus žaidimus ir sužinojo daug įdomybių apie Šv. Valentino dieną. Šis Valentino dienos minėjimas išsiskyrė iš kitų ypatingu dėmesiu žmonių kūrybai, kuriuos kurti įkvėpė meilė. Kiekvienas žmogus meilės jausmą vaizduoja individualiai ir nepakartojamai. Tai ir buvo stengiamasi parodyti renginio metu.
Savos kūrybos eilėraščius skaitė E. Pavlovska, kurią kurti įkvepia ne tik meilė, bet ir gyvenimas. Eilėraščiai parašyti lenkų kalba ir autorės išraiškingas deklamavimas sužavėjo net ir nesuprantančius lenkų kalbos. Muzikantas iš Trakų E. Juškin visus pralinksmino grodamas gitara ir dainuodamas populiarias lyrines bei estrados dainas rusų kalba. Kadangi renginys vyko bibliotekoje, žiūrovai ne tik linksmai, bet ir informatyviai praleido laiką. Renginio vedėja bibliotekininkė – Julijana Markauskienė pateikė daug įdomybių apie Valentino dieną, viena iš jų, „Apie 15 proc. Amerikos moterų Valentino dienos proga siunčia sau gėlių“. Toks ir dar daugiau kitų faktų stebino žiūrovus. Didelio dėmesio sulaukė moksleivė B. Jarpulkevič, perskaičiusi savo kūrybos eilėraščių. Nuoširdi ir šilta merginos kūryba visus sužavėjo. Bibliotekininkės perskaitytos vaikų mintys apie meilę privertė nusišypsoti kiekvieną žiūrovą. Vaikų išmintis byloja, kad meilei nereikia daug, tereikia mylėti ir būsi mylimas. Paskutinis savo meninius gebėjimus parodė E. Špiliauskas. Jaunuolis profesionaliai groja sudėtingus roko klasikos kūrinius elektrine gitara.
Renginio pabaigoje visus susirinkusiuosius azartiškai nuteikė žaidimas „Neskaitysi nežinosi“. Kiekvienas pasidalino savo žiniomis apie garsių filosofų kūrybą, o daugiausiai žinantys laimėjo saldžių prizų. Jauki atmosfera neišsisklaidė net pasibaigus renginiui, nes visi vaišinosi skanumynais ir karšta arbata bei bendravo su poetais ir muzikantais. Vienbalsiai buvo nutarta, kad meilė – geriausias įkvėpimas padedantis kurti ir siekti savo tikslo. Meilė yra varomoji gyvenimo jėga ir mylėti reikia visus ir visada.
Senųjų Trakų bibliotekoje jau ne pirmą kartą vyksta kultūriniai vakarai, kurių metu savo kūrybinius gebėjimus parodo įvairaus amžiaus žmonės, savo gimtąja kalba. Bendraujama rusų, lenkų ir lietuvių kalbomis, taip puoselėjama individuali Trakų krašto gyventojų kultūra. Visi norintys pasidalinti savo talentais yra laukiami Senųjų Trakų bibliotekoje.

Gabija Karlonaitė
Aut. Nuotr. Lilija Staško
„Renginio akimirka, groja E. Špiliauskas“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą