2013/11/18

Praturtino biblioteką knygomis

Atrodė, kad diena bus eilinė. Eilinis rytas, kai pasiruošiama ir pozityviai nusiteikiame darbui, krykštaujantys moksleiviai sugriūvantys po pamokų, kas knygų, kas žurnalų, kas šiaip pasilabinti ir pasidalinti dienos įspūdžiais, jaunos mamos užsukusios savo mažyliams naujų pasakų. Eilinė diena... Toks nusimatė penktadienis, tačiau po pietų mūsų laukė maloni staigmena.
 Pro duris užėjo mandagus jaunuolis. Prisistatė, kad yra Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto studentas, trakietis Edgaras Pundzius, norintis padovanoti mūsų bibliotekai knygų. Smagu, kai jauni žmonės yra pilietiški... Bet kada pamatėme kiekį(75 knygas), o svarbiausia, kad tai knygos skaitomos ir populiarios tarp jaunųjų skaitytojų, buvome maloniai nustebintos. Yra gražus lietuviškas žodis, kuris talpina mūsų emocijas – AČIŪ.
Dažniausiai sakoma, kad žmogui patinka plaukti pasroviui, bet ar tada tikrai jaučiamės laimingi. Nesvarbu kokia mūsų profesija ar sugebėjimai, kokiam socialiniam sluoksniui priklausom, pensininkas ar studentas. Mūsų laimė didesnė, jei mes duodame ką nors kitiems, tegu ir netiesiogiai, tegu ir nedaug.
Kviečiame ir kitus savo kraštiečius prisidėti prie  tradicines tapusios Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos akcijos „Knygų Kalėdos“, kuri šiais metais kviečia padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms. Visi kartu pasirūpinkime, kad šių bibliotekų skaitytojams – vaikams ir suaugusiesiems – netrūktų grožinės literatūros kūrinių, enciklopedinių leidinių ir žinynų.


Trakų VB vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė Rasa Pavilionienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą