2013/11/12

Vasaros alsavimas

Balos... Šlapias lapas ant tako. Su skėčiais praplaukiančios figūros. Dangus pasilenkęs arčiau žemės. Užgrobiamos vis didesnės dienos teritorijos... Tai, vaizdas pro langą.
O čia, Trakų vaikų bibliotekoje, atmosfera visai kitokia. Atrodo lapkritis liko už durų.
Trečiadienį (lapkričio 6 d.) vykęs žurnalo „Lututė“ pristatymas  mums perkėlė į žalią vasarą. Čia puškavo ežiukai, čia išdidžiai rąžėsi gervės, ir net nakties drugys šia dieną išlindo, o lapiukas – smalsumo sugundytas dairėsi iš po samanoto rąsto... Jaunieji bibliotekos skaitytojai kartu su  apsilankiusiais Trakų neįgaliųjų centro lankytojais aktyviai atsakinėjo į žurnalo redaktorės Linos Marmaitės užduodamus klausimus - kuris žvėrelis ką mėgsta, kaip gamtą reikia saugoti ir tausoti,  ir kodėl mums tai naudinga. Vieni žinojo, kiti spėliojo, bet visiems buvo smagu ir įdomu. Patiko ne tik vaikams, bet ir juos atlydėjusios pedagogės neliko abejingos.
Visi po renginio negalėjo išsiskirstyti. Jautėme vasaros alsavimą ir nesinorėjo išeiti pro duris, kur laukė varvantis lapkritis. Kuris diena po dienos suvarvės niekada neprisipildančiam laiko indan...

Rasa Pavilionienė
Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą