2013/12/30

Klausėsi, kūrė ir linkėjo gero

Delnas... Tiek daug talpina mūsų delnai...
Delnu sveikinamės paduodami ranką draugui. Delnu mojuojame sutiktam pažįstamam. Delnu reiškiame susižavėjimą plodami teatro aktoriams ar muzikantams. Delnu mama glosto mažyliui galvytę.
Tiek daug talpina mūsų delnai...

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje visą gruodį vyko edukaciniai užsiėmimai. Veikla moksleiviams prasidėdavo delno piešimu. Mokiniai apibrėždavo savo delną popieriaus lape, ant riešo užsirašydami savo vardą. „Delnai“ buvo siunčiami ratu, kur kiekvienas dalyvis turėjo padėkoti „delno“ savininkui. Apsukus „delnučių“ ratą dalyviai sužinojo už ką juos vertina draugai. Sudėtingiausia buvo išsirinkti labiausiai patikusią padėką ir ją paversti palinkėjimu sau. Juk viskas svarbiausia ir reikšmingiausia prasideda nuo mūsų pačių. Reikia pradėti nuo savęs, gerbti ir mylėti save, tada gerbsime ir mokėsime mylėti kitus. Pradėti reikalauti iš savęs, tada galėsime reikalauti ir iš kitų... Užsiėmimus vainikavo palinkėjimo „įpakavimas“. Mokiniai pasidavė kūrybiškumui, kurio metu atsirado nuostabūs atvirukai.
Edukaciniuose užsiėmimuose dalyvavo ne tik mokiniai iš Trakų miesto bet svečiavosi ir Trakų miesto senjorai. Šaunu, kad vyresni žmonės yra veiklūs ir aktyvūs. Kiek daug galima pasimokyti iš gyvenimo patirties sukaupusiųjų... Iš tiesų abipusis kartų bendravimas išmoko ne tik jaunesnę kartą, bet ir vyresnieji turi ko išmokti iš jaunimo. Užsiėmimai su senjorais prasidėjo kūrybine fantazija - siekėme svajonių žvaigždės. Įkvėpti svajų, kūrėme atvirukus. Šiltas bendravimas, kūrybinis polėkis vyravo tą rytą vaikų literatūros skyriuje. Rezultatas – kalėdiniai atvirukai, palytėti vasaros šilumos, kuria priminė natūralumas ir maloniai nuteikiančios džiovintos žolelės ir augalėliai, sukuriantys svaiginančią harmoniją, lengvą prabangą ir išbaigtą pilnatvę, leidžiančią svajoti...
Nuostabių vaikiškų emocijų saujomis galima buvo semti po darželinukų apsilankymo. Nedrąsūs, bet smalsūs, būsimieji knygučių skaitytojai skambant kalėdinei muzikai, gerumo paskatinti, lipdė besmegenius ant popieriaus. Klausėsi skaitomos pasakos. Sužinojo, kad bibliotekoje gyvena daug pasakų personažų, kurie slepiasi knygose, ir išsilaisvina, kai jas perskaitai.
Bibliotekoje laukiami ir vaikučiai su tėveliais. Edukaciniai užsiėmimai „Pozityviai nusiteik šventėm“ buvo skirti visiems norintiems su gera nuotaika pasitikti šventes. Kelios gruodžio dienos buvo skirtos šeimyniniams užsiėmimams.
Priešventinis mėnuo Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje buvo pilnas malonaus šurmulio ir veiklos. Edukaciniuose užsiėmimuose sudalyvavo apie 250 bibliotekos lankytojų. Kiekvienas pasidovanojo sau palinkėjimą - atviruką. Ir tapo nors truputį geresnis sau ir kitiems.
Įsivaizduokite, kad jums virš galvos – nakties dangus. Pažiūrėkite į vieną ryškią žvaigždę, kuri primena Jūsų svajonę. Ištieskite ranką į dangų link savo žvaigždės. Stenkitės iš visų jėgų ir Jūs būtinai ją pasieksite. Gražių ir prasmingų Jums švenčių. 
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus 
vyr. bibliotekininkė Rasa Pavilionienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą