2014/01/14

Iš pirmų lūpų

Laisvės nesuprasi studijuodamas tik mokslus, kurie tai aiškina. Ko nesi patyręs to ir nepažinsi. Tačiau apmąstymai padeda...
Laisvei reikia priaugti, prinokti. O tai vyksta darant viską kas auginą supratimą apie laisvę. Yra sena išmintis, kuri rodo kelią į laisvę - visą ko norite kad žmonės jums darytų, jus jiems darykite...
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius minėdamas Laisvės gynėjų diena,  jau antrus metus prisidėjo prie pilietinės akcijos ,,Atmintis gyva, nes liudija“. 8 valandą  ryto bibliotekos languose sužibo atminimo žvakučių atspindžiai.
14 valandą visi skaitytojai buvo pakviesti į popietę – diskusiją ,, Laisvė - pirmasis ir tikrasis žmogaus ir visos tautos laimės ir gerovės šaltinis“.
Renginys prasidėjo filmo ,,Sovietinė pasaka“ ištrauka. Po kurios diskutavome apie laisvės samprata, kaip kiekvienas asmeniškai suprantame - laisvę. Vyr. bibliotekininkė Rasa Pavilionienė, dalijos asmeniniais prisiminimai apie 1991 metų Sausio 13-osios įvykius. Suvokimas kokia tragedija įvyko atėjo vėliau, nes tą naktį patriotiškumas ir emocijos užgožė visas baimes – pasakojo Rasa. Jaunieji bibliotekos skaitytojai susidomėję klausėsi pasakojimo. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos 7 klasės mokinys Adomas Klevickas skaitė lietuvių poeto Juozo Erlicko eilėraščius ,,1990-ųjų žiema”, ,,Yra šalis“, kurie parašyti naudojantis juoko pro ašaras stilistiką ir aštriai kritikuojantis posovietinės tikrovės deformacijas.

                                       Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus
                                                                               vedėja Dalia Bagdžiuvienė
   



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą