2014/04/29

Nauji personažai naujos istorijos

14- oji Nacionalinė bibliotekų savaitė balandžio 23-29 d. „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų“.  Istorijas kuriame mes patys. Ar gi ne?
Istorijas, kuria rašytojai vienos būna ilgos vadinasi romanais, kitos trumpos skirtos vaikams, kurie tik pradeda skaityti. Vieną tokią istorija ir skaitėme sukurta vaikų rašytojos Dramblinos Sapnauskaitės ,, Zuikis Pranas ir ausų nauda“- ,,ar kada nors esi matęs paukščio ausis? Jos tokios mažos, kad nekelia jokių rūpesčių. ‘‘ O štai zuikio Prano istorija – visai kitokia.
Atėję į susitikimą  su rašytoja Trakų pradinės mokyklos antrokai su mokytoja Ž. Kacelavičiene ne tik klausė rašytojos pasakojimų. Vaikai iš detalių kūrė savo istorijos personažą. Labai sunku buvo apsispręsti, kiek galvų , kojų, rankų turi turėti. Mergaitės rinkosi ovalo, berniukai kosmines formas. Suformavę personažus juos spalvino. Koks personažas be vardo. Taip atsirado ,,Panelė keistuolė“, ,,Osiukas“, ,,Elektriukas“, ,,Lašiukė‘‘ ir kt.
Vaikų fantazijai nėra ribų įsijautę toliau kūrė istoriją.  Smagi popietė prabėgo ir atėjo laikas atsisveikinti. Naujų, spalvotų knygų palinkėjome Dramblinai Sapnauskaitei, ir tarėme - iki pasimatymo.


                      Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą