2014/10/03

Kartų peizažas kartu

Minėdami savo dieną Trakų rajono pagyvenę žmonės buvo pagerbti rajono savivaldybėje, o vėliau ir Trakų globos ir socialinių paslaugų centre. Centro salėje išradingą proginį paminėjimą jiems suruošė Trakų viešosios bibliotekos vaikų skyrius. Išradingumą, nuoširdumą, naujoviškumą, džiugią nuotaiką spinduliavo visa šventė. Gražiai čia derėjo vaikystės šypsenos, smagi muzika, dainos, teatras, juk ir renginys pavadintas „Kartų peizažas kartu“.
Šventės dalyvius pasitiko muzikiniu sveikinimu Trakų meno mokyklos mokinys Mantas Rusčiauskas, sveikino ir linkėjo ilgų sveikatos metų bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė. O visam šventiniam paradui dirigavo „Obelėlės“, „Ežerėlio“, „Boružėlės“ darželinukai su savo šauniomis programėlėmis. Dainavo čia ir rūdiškietė „Dainų dainelės“ žvaigždutė Mėta Matijevskytė, o Aurimas Liudvinavičius ir Rytė Bagdanavičiūtė porino apie gyvenimo kelius.
Nuoširdžius sveikinimus gerbiamiems svečiams skyrė bibliotekos vaikų literatūros skyriaus globėja Gelena Drungilienė, Globos ir socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja Regina Bologovienė, prasmingą tai dienai savos kūrybos eilėraštį paskyrė Vytautas Žemaitis. Centro darbuotojų šventės proga buvo pasveikintas visada laukiamas monsinjoras Vytautas Rūkas.
Gražų paminėjimą labai praturtino bibliotekos teatriukas, dovanojęs vaikų spektaklį „Žirafa su kojinėmis“ (režisierė Irena Jocienė). Tikri šaunuoliai, tie jaunieji aktoriai.
O tai, kad visi atlikėjai, šventės svečiai savo nupieštomis gėlėmis puošė dailininkės Reginos Buckiūnienės nupieštą pievą, buvo tikrai nuostabu. Ir smagu, kad šis visų tapytas paveikslas padovanotas Globos ir socialinių paslaugų centrui. Mielas kūrinys ilgam prisiminimui.
Po smagių pasirodymų šventės dalyviai vaišinosi pyragais, gaiva, šnekučiavosi apie savo gyvenimą, sveikatą, anūkus.
Pagyvenusių žmonių dienos paminėjimas buvo netradicinis bibliotekos vaikų literatūros skyriaus darbuotojų sumanymas – eiti į žmones – gaivus ir todėl sveikintinas. Išėję iš už bibliotekos sienų, darbuotojai suras daug juntamesnį ryšį ne tik su vaikais, bet ir su suaugusiais. Ir kartų peizažas bus dar turtingesnis. 
Iš ,,Gavės" laikraščio                                                                                                                  Joana Katinienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą