2014/10/03

Aplink pasaulį

2014 metai paskelbti Teatro metais.  Teatras, tai stebuklų ir netikėtumų kupina erdvė. Kiekvienas pabuvojęs spektaklyje pasimiršta ir bent trumpam pasineria į savo dvasios gelmes. Labai smagu, kai tokius išgyvenimus gali patirti  jaunesnieji bibliotekos skaitytojai. 

Trakų rajono viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius vykdo tęstinį projektą ,,Pažink pasakų (knygų) pasaulį su lėle“. Projekto tikslas supažindinti vaikus su profesionaliu teatru.
Rugsėjo mėnesį mūsų bibliotekoje svečiavosi aktorė, režisierė Agnė Sunklodaitė su muzikiniu spektakliu - žaidimu ,,Aplink pasaulį“. Tai  improvizuota  kelionė aplink pasaulį, kurioje skambėjo daug muzikos, fantazijos šėlsmo ir žaidimų. Mažieji žiūrovai patys tapo šios kelionės dalyviais - plaukė laivu, skrido oro balionu, galėjo pabūti lėktuvo kapitonais ir netgi aplankyti kitų  šalių gyventojus.
Trakų pradinės mokyklos pirmokai aktyviai įsijungė į spektaklį: dainavo, vaidino, vaikščiojo podiumu, lipo į medį, bėgo nuo krokodilo ir pagaliau parvyko į Lietuvą. Prie smagios 70-ies pirmokėlių kompanijos, prisijungė ir trakietės mamytės su mažamečiais savo vaikučiais. Šio edukacinio spektaklio tikslas buvo supažindinti vaikus su kitomis pasaulio šalimis, skatinti vaikų domėjimąsi geografija, šalių papročiais, nepamirštant savo tėvynės.
Šiuo projektu siekiama, kad vaikai susidomėtų teatru, kaip žaidimu, pajustų jo galimybes, lavintų vaizduotę. Spalio mėnesį kviečiame į edukacinius užsiėmimus „Žaidžiame teatrą“.
Projektą remia Lietuvos Kultūros Taryba ir Trakų rajono savivaldybė.
                                                                
Trakų viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja
Dalia Bagdžiuvienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą