2014/12/17

Bibliotekos teatriukas džiugino darželinukus

Nustebę veidai, plojimai, šypsenos, juokas ir gera nuotaika – taip Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros teatriuko pasirodymą sutiko darželinukai.
„Sveiki vaikai. Aš esu varna Albertina. Mano bibliotekoje atsirado nauja, beveik tikra istorija, apie tai, kur staiga dingsta močiutės, jų kepti blynai ir saldi vyšnių uogienė“ – taip pasirodymą pradėjo varna Albertina. Ištrauka iš knygos įtrauktos į „Metų knygos 2014“ rinkimus, tai Jurgos Baltrukonytės „Torčiukas ant debesėlio“. O pati rašytoja lapkričio mėnesį lankėsi bibliotekoje ir stebėjo teatriuko pasirodymą. „Ačiū labai, jums, už sutikimą ir staigmeną – buvo nuostabu! Gal galit pasakyti, kaip vadinasi teatriukas ir kas režisierė, aš nufilmavau, padarysime filmuką, labai smagu – tą ištrauką mėgsta žiūrėti visi mūsų draugų vaikai! Dideli linkėjimai mažiesiems aktoriams, kurie mane maloniai nustebino drąsa, laisvumu, kūrybiškumu ir visais kitais gerais dalykais“ – iš rašytojos atsiliepimų po teatriuko pasirodymo.
 O gruodžio 11 d. Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ salėje pabiro vienas po kito knygos herojai iš knygutės „Torčiukas ant debesėlio“ – tai mergaitė Paula, kuri norėjo būti princese. „Mano pilvas didžiausias Žemėje. Aš toks baisus, kad galėčiau dirbti Siaubo kambaryje“ – skundėsi mėsėdis dinozauras, kuris nepatenkintas savo vaizdu veidrodyje. „Keisčiausias knygelės herojus – Limačkiukas, žalias juokingas padariukas, panašus į gauruotą agurką su akiniais. Jis matomas tik naktį arba kai būna labai baisu“ – toliau pristatinėja knygos personažus Varna Albertina. Darželinukai susidomėja klausėsi ir žiūrėjo keistuosius knygos personažus, kuriuos įkūnijo teatriuko mažieji aktoriai: Dinozaurą (Žygimantas Jacevičius), Paula (Karolina Urbanavičiūtė), Limpačkiuką (Emerikas Marcinkevičius), Močiutę (Agata Mackonytė) ir Varną Albertiną (Agata Stupokaitė).              
Išvyką vainikavo smagus pasirodymas apie draugystę, ištikimybę ,,Žirafa su kojinėmis“. Kvieskite mus, mes atvyksime ir sušildysime jus šaltą žiemos vakarą.
„Labai geras daiktas
Yra televizorius,
Vos tiktai nubudus“,
savo pirmąjį pasirodymą eilėraščio posmais pabaigė
pati jauniausia teatriuko aktorė Agata Alėjūnaitė.
Dalia Bagdžiuvienė 
Trakų viešosios bibliotekos


vaikų literatūros skyriaus vedėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą