2014/12/16

Edukaciniai užsiėmimai

Kalėdų laukimas, tai pats nuostabiausias metų laikas. Tai gražiausia žiemos pasaka, ypatingai mažiesiems. Stebuklų laukimas, vaikiškas džiaugsmas ir viltys, noras būti geresniems. Kad šventės ateitų greičiau ir laukimas nebūtų nuobodus, gruodžio  11 dieną  Senųjų Trakų biblioteka suorganizavo ekskursiją  Senųjų Trakų  A. Stelmachovskio pagrindinės mokyklos mokiniams  į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių, kur vyko  edukacinis užsiėmimas „Žiemos švenčių dekoracijos“.   
Pirmoji grupė buvo mažieji  1 ir 2 klasių  vaikai. Trakų  VB vaikų skyriaus darbuotojos labai šiltai priėmė, aprodė vaikams biblioteką. Kad būtų lengviau bendrauti, žaidimo forma vaikai susipažino su bibliotekininke Rasa ir įvardino kokių švenčių labiausiai laukia. Bibliotekos vedėja Dalia supažindino mažuosius su vykstančia akcija „Knygų Kalėdos“  ir paaiškino kam yra dovanojamos knygos bibliotekai, kokia to nauda.
Po pažintinio prisistatymo buvo pradėta karpinių pamokėlė. Susidomėję vaikai stebėjo renginio vedėjos Rasos pasakojimą apie Trakus ir lankstomas figūras, kurios papildė pasakojimą. Nustebę kiek daug galima išlankstyti iš vieno popieriaus lapo, vaikai kibo į darbą. Po didelių pastangų mažieji jau turėjo popierinę, papuoštą eglutę. Vaikai džiaugėsi savo darbeliais ir naujomis idėjomis.
Po pietų atvažiavo vyresnieji, 3 ir 4 klasių mokiniai. Jie taip pat buvo supažindinti su Trakų VB vaikų skyriaus biblioteka, jos darbuotojomis ir renginiais, kurie joje vyksta. Vaikai buvo pakviesti į spektaklio premjerą, kurią rengia mažieji artistai. O vėliau kaip ir mažieji, dalyvavo žinių patikrinime apie Trakus. Kiekvieną  jų atsakymą, renginio vedėja Rasa demonstravo popieriaus lankstinuku. Gerai nusiteikę vaikai ėmėsi darbo. Netrukus jau turėjome spalvotas girliandas ir baltą angeliuką.
Vaikai, laimingi ir kupini įspūdžių, su savo kalėdiniais papuošimais išskubėjo į namus.
Vida Tomaševičienė
Trakų viešosios bibliotekos

Senųjų Trakų filialo vedėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą