2015/04/24

Burokėlis



                      Balandžio 23-29 dienomis  Lietuvos bibliotekos tarsi atgyja pampa atviros ir daugiau matomos kviečia rašytojus, organizuoja parodų pristatymus, ekskursijas, suteikę šansą skolininkams grąžinti knygas ir neimti delspinigių. Nes prasidėjo 15-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė. Kurios tema“ Biblioteka: informacijos ir žinios kiekvienam“.
 Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius ne išimtis. Visada smagu pakviesti į svečius mažus ir ką gimusius. Leidykla „ Burokėlis“ tokia ir yra. Įsikūrusi tik 2014 metų pavasarį. „Kodėl „Burokėlis“? – paklausite. Ypatingos simbolikos ieškoti nereikia – žinojome, kad leisime knygeles vaikams, todėl norėjosi paprasto, linksmo, lengvai įsimenamo ir suprantamo pavadinimo, po kuriuo nesislėptų jokie manifestai ar koncepcijos. O burokėlis aplinkinius nuteikia linksmai – toks smagus, raudonskruostis, net ir vaikams pažįstamas bei suprantamas „veikėjas“. Savo veiklą pradedame nuo knygelių mažiesiems, 2–8 metų skaitytojams.“-teigia leidėjai.  
Ir viena iš leidyklos  įkūrėjų Jurga atvyko su dideliu lagaminu knygų, kurių leidykla išleido tik septynias ir jau tuoj pasirodys aštuntoji. „ Dideli pabaisiukai neverkia“, „Princesei pučia pilvą“, „Mažasis laiko vagis“ „ Viskas apie Trolius“ – tai pavadinimai „Burokėlio“ leidyklos knygų. Trakų pradinės mokyklos pirmokai tai pirmieji kurie susipažino ne tik leidyklos knygomis, bet smalsiai klausė prancūzų autoriaus Geoffroy de Pennart „Karalaitė, drakonas ir narsusis riteris“-modernios pasakos. Nors pasakos veikėjai nėra tokie tradiciniai pasakų personažai, kaip atrodo iš pirmo karto. Karalaitė čia nesėdi rankų susidėjusi: ji mokytojauja mokykloje, bet ir gelbėja riterį. Drakonas – ne toks kilniaširdis gelbėtojas , bet tikras bambeklis ir pavyduolis. Kaip ir visos pasakos baigiasi gerai.
Išlydėdami palinkėjome leidyklai“ Burokėlis“ ilgai gyvuoti ir leisti kuo daugiau smagių knygučių  ne tik mažiausiems, bet vyresniems vaikučiams.



Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą