2015/11/12

Pagrandukas atridėjęs iš Anykščių

Rudeniškai margi, kaip spalvoti klevų lapai į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių atgužėjo Anykščių Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos Ažuožerių  filialo vyr. bibliotekininkė Daiva Agafanovienė  su bibliotekos vaikų lėlių teatru „Skruzdėlytės“. Tai vaikų lėlių teatras turintis gan ilgą savo istoriją.
Pirmasis spektakliukas „Raudonkepuraitė“ buvo parodytas 1993 spalio 15 dieną. Nuo to laiko bibliotekos vaikų lėlių teatras pastatė per 20 spektaklių. Pasirodymus matė ne tik anykštėnai, bet ir aplinkinių rajonų vaikučiai. Vaikų lėlių teatras „Skruzdėlytės“ kasmet dalyvauja tradicinėje lėlininkų šventėje „Kai prabyla lėlės“ - Anykščiuose. Nuo 2005 metų savo pasirodymais džiugina ir Aukštaitijos regiono bibliotekų lėlių teatrų šventės žiūrovus Rokiškyje. 2010 metais kovo-balandžio mėn. laimėję rajoninę vaikų lėlių teatrų atranką, dalyvavo 18-oje Lietuvos lėlių teatrų šventėje „Molinuko teatras“. Šį kartą į Trakus jie atvežė pasaką- spektaklį“ Pagrandukas“. Smagios dainelės ir dar įspūdingesnės lėlės žavėjo mažuosius žiūrovus.
 Po spektaklio surinkę vaikai galėjo teatro „ Skurzdėliukas“ lėles paliesti ir pajausti smagumą. Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus su režisiere Irena Jociene ir jaunaisiais aktoriais stebėjo pasirodymą, o po spektaklio aptarė, kaip gaminamos lėlės ar sunku jas valdyti. Anykštėnai su vadove Daiva Agafonoviene pasidalino patirtimi. Ir išskubėjo apžiūrėti Trakų pilies.
Vaikų literatūros skyrius vykdo projektą „Pažink knygų (pasakų) pasaulį su lėle“ , kurio tikslas supažindinti vaikus su profesionaliu ir mėgėjišku vaikų teatru. Projektą remia Trakų rajono savivaldybė. Šio projekto dėka vaikai pastatė naują spektaklį „Brendan Murray pjesę „Ar aukštai dangus?“, organizavo išvyką į Vilnių, susipažino su profesionaliais aktoriais, kvietė į svečius kitus vaikų teatrus. Bibliotekos teatriuko susidomėjimas via auga.
Jau greit gims naujas spektaklis. Visai tai dar paslaptis. Bet žinoma, kad jame vaidins lėlės. Laukia nauji iššūkiai  mažųjų aktorių ir režisierės Irenos Jocienės ir kostiumų dailininkės Reginos Buckiūnienės.
Jei esi žingeidus, smalsus ir mėgstantis vaidinti užsuk ir prisijunk prie mūsų bibliotekos teatriuko.  Visa informacija Trakų viešosios bibliotekos svetainėje. 





Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą