2016/02/11

Vėl pavasarį kvietėme...

Trakuose truputį anksčiau pradėjome žiemą iš kiemo varyti su „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikais. Ir nors tikrosios Užgavėnės tik vasario 9 d., bet mes bijodami, kad gali iš pirmo karto nepavykti atsikratyti žiema, pradėjome ją išvarinėti nuo sekmadienio (kaip ir daugelyje Lietuvos miestų)...
Yra kaip yra, žiema pasitraukė, saulė spigino ir nepaliauja spiginusi veidan. Mums pavyko. Šauniai pasiautėm, paišdykavome.
Užgavėnės prasidėjo iškilminga eisena, kurioje trypė žirgai, šėlo vaikai, grojo muzikantai. Savo darbo barškalais, dūdelėmis ir tarškynėmis, barankų karoliais, džiovintais lašiniais, smagiais posmais žygiavom pagrindine Trakų gatve kartu su kitais žygiuotojais. Mes buvome jauniausi, gražiausi ir visokie kitaip „-iausi“.
Prie Trakų viešosios bibliotekos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikų prisijungė ir jų tėveliai, kiti giminaičiai. Šventės metu vaikus kartu lydėjo, nei žingsniu neatsiliko, ožys Bučinys, tik ir laukdamas ką pačiupti, ką pabučiuoti.
Ožio Bučinio bučiniais apdovanojome, šmaikštaus žodžio nestokojome ir nepastebėti nelikome. O ar galėtų būti kitaip? Karštais, tik tik iš keptuvės bulviniais blynais vaišinomės, riebias bandeles kramtėme, limonadu užgerdami vaikų išmoktas skanduotes skandavome. Visus geradarius bučiniais apipylė mūsų Ožys Bučinys, o mes toliau garsiai ir linksmai gąsdinome žiemą...
Irena Jocienė ir Rasa Pavilionienė
 Trakų viešosios bibliotekos
 vyr. bibliotekininkės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą