2016/03/08

Vaikų biblioteka Vilniaus Kaziuko mugėje šildė širdis

Kazimierinės – reiškia, kad jau ištiesta ranka pavasarį pasieksi, reiškias, kad pavasarinę saulutę pajausi ant pirštų. Kovo pirmosiomis dienomis ne retas išsiruošiam sostinėn, į tradicinę Vilniaus Kaziuko mugę.
Į šventę visiems – amatininkams, menininkams, sostinės gyventojams ir svečiams. Į šventę – suburiančią visą Lietuvą prie vieno stalo.   
Šiemet, pirmą kartą sostinės širdis, Katedros aikštė, buvo skirta vaikams. Joje vyko renginiai ir vaikus atlydėjusiems tėveliams, seneliams... „Kaziuko vaikų pasaulis“ tapo vienu pagrindinių šių metų mugės akcentų. Vaikų pasaulyje buvo pilna linksmybių, geros muzikos, prasmingos kūrybinės bei edukacinės veiklos, prie kurios prisidėjo ir Trakų viešoji biblioteka.
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių prisijungti su savo edukacine veikla prie nuostabios ir nesavanaudiškos idėjos pakvietė UAB „Naisių vasara“ direktorė ir „Kaziuko vaikų pasaulis“ renginio koordinatorė Živilė Vyštaraitė. Pasiūlymas maloniai nudžiugino, nes biblioteka matoma ir įdomi ne tik trakiškiams, ar rajono gyventojams. Išeiti pasivaikščioti bibliotekai jau ne naujiena. Kaip teigia Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, „Bibliotekos prieina prie kiekvieno žmogaus ir suteikia galimybę bendrauti su knyga. Esame skaitanti ir kultūringa tauta, o tai reiškia, kad tokios tautos niekas nei palauš, nei pažemins. Pasitikėkime bibliotekomis ir knyga“.
Edukacinių užsiėmimų pagalba, biblioteka pristatė iš senolių paveldėtą palikimą. Rodė ir mokino, kaip susirišti lėlytę, padailinti akmenuką, kad jis skleistų šilumą ir gėrį. Kūrybos proceso metu vadovės dalijosi pasakojimais, paremtais lietuvių pasakomis, padavimais ir legendomis. Veikla subūrė Lietuvą prie vieno stalo, vienoje palapinėje. Net iš svetimų kraštų atvykę svečiai smalsiai dėliojo skiauteles lėlytei ar ryškias spalvas ant akmenukų. Nei kalbų įvairovė, nei amžius netrukdė kiekvienam dalyvavusiam susikurti sėkmę pritraukiantį talismaną ar išsivežti namo besišypsančią širdį. Šiltos ir geros emocijos liejosi per kraštus ne tik dalyviams, bet ir užsiėmimų vadovėms Daliai ir Rasai.
Prisidėdamas prie gerų darbų ir gerų žmonių žmogus turi galimybę pasijauti pats esantis geresnis. Gyvenime gaivumo gurkšnius suteikia ne prabangus automobilis ar namas, ir ne stilingas atvaizdas veidrodyje. Kai atiduodate savo laiką žmogui, kuris atėjo nuliūdęs, o išeina šypsodamasis, tada išties pajaučiame gyvenimo pilnatvę. Šventės metu apdovanoti nuoširdžiomis šypsenomis, gerais žodžiais, norime jais pasidalinti ir su tais, kurie prisidėjo prie mūsų veiklų. Todėl tariame AČIŪ visiems, kurie prisidėjo prie šios gražios idėjos ir padėjo bibliotekai šiame prasmingame pasivaikščiojime!
Rasa Pavilionienė
 Trakų viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą