2017/04/19

Velykiniai darbeliai

Motulės Gamtos prabudimas su pirmaisiais žiedeliais, šiltesniais saulutės spindulėliais ir gražiausiomis paukštelių giesmėmis nuo seno džiugina žmones. Velykos – gražiausia ir linksmiausia pavasario šventė, kuriai visi ruošiasi iš anksto, kas prieš savaitę, o kas ir prieš dvi.
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ kūrybinių dirbtuvių vaikai pasiruošimą Velykoms pradėjo nuo pirmuosius pumpurus skleidžiančių šakelių puošimo margais kiaušiniais, kuriuos pagamino iš veltinio ir papuošė gėlytėmis, figūriniais karpiniais bei karoliukais. Besiruošiant šventėms visiems bibliotekos lankytojams buvo pasiūlyta spalvinti nupieštus kiaušinius ir jais papuošti Velykinį medį skaityklos erdvėje. Darbščiomis „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vaikų rankutėmis pagaminti kiškučiai, skubėjo pasigėrėti pavasariu ir apspito papuoštą medelį.

Sulaukėme ir svečių, norinčių kartu pasiruošti šiai linksmai pavasario šventei. Vaikai, atvykę iš Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro, išmoko sulankstyti iš servetėlės zuikutį šventinio stalo papuošimui. „Teatro saviraiškos“ grupė svečiams parodė nuotaikingą dviejų etiudų spektaklį „Raudonkepuraitė kitaip“ ir „Pasakų detektyvės“. Tai buvo nuostabus bendraamžių susitikimas, kurio metu vieni dalinosi savo teatrine patirtimi, o kiti sėmėsi geranoriškumo nuotaikos. Po spektaklio, įkvėpti pozityvių emocijų, vaikai nuspalvino ir sukomponavo „Margučių draugystės vainiką“.
Jau prieš pat šventes į biblioteką atėjo mažųjų lankytojų būrys iš Trakų  lopšelio-darželio „Ežerėlis“, kuriuos pasitiko Velykė. Jie pasigamino zuikučius – krepšelius, kuriuos spalvino ir klijavo. Visiems labai patiko linksmai strikinėti estafetėje maišuose, o labiausiai įsijautusiems buvo galima ir papildomai pasišokinėti. Vaikai miklino rankeles ir kiaušinio perdavimo rungtyje. Kupini geros nuotaikos vaikai pažadėjo laukti Velykės ir tą ypatingąjį pavasario rytą.

Mes visi norime  savitai pasiruošti šventėms. Prisimename pamirštus senolių receptus ir kuriame naujus, gaminame namų puošmenas. Stalo puošybai kūrybinėse dirbtuvėse buvo galima išmokti sulankstyti iš servetėlės zuikutį, pasigaminti puošnius kiaušinių laikiklius, primenančius pievelę su gėlėmis, ir dar daug kitokių dekoracijų.
Artėjančios šventės – tai metas dalintis gerais žodžiais, darbais ir emocijomis. Visiems linkime gražių švenčių.

Margarita Mažėtienė,
Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą