2017/08/11

Vasarai bibliotekoje sakome taip!



Atostogauti patinka beveik visiems, o kada būna smagiausios atostogos jei ne vasarą – ypač vaikams, kurie jų laukia kaip stebuklo. Ir visai nesvarbu, koks už lango oras, vieni skuba šokti ant riedlentės, kiti leidžiasi į nuotykius su draugais, treti skiria daugiau laiko pomėgiams, pavyzdžiui, knygų skaitymui.

Labai džiugu, kad ir vasarą vaikai atranda laiko, domisi veiklomis ir lankosi Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje. Čia jie bendrauja, skaito, pasirenka papildomą literatūrą, rekomenduojamą pagal mokyklų programas, žaidžia kompiuterinius žaidimus ir kitokios įdomios veiklos atranda.

Štai „Teatro studijos“ mergaitės, darniai sujungusios draugystę ir pomėgius, pakvietė tėvelius, draugus ir teatro būrelio vadovę į pačių sukurtą spektaklį. Trys pliušiniai žaisliukai – Ančiukas, Šuniukas ir Varliukas papasakojo žiūrovams dvi smagias istorijas: „Nuotykis bibliotekoje“ ir „Net geriausi draugai kartais susipyksta“, kuriose vaidino Laima Blaževičiūtė, Ieva Suščinskytė, Rimgailė Štreimikytė ir Saulė Malinauskaitė. Būrelio vadovei Irenai Jocienei bei visiems susirinkusiems tai buvo maloni staigmena. Jaunos aktorės išradingai, šmaikščiai ir šiuolaikiškai pristatė savo kūrinį bibliotekos erdvėse. Žiūrovai liko sužavėti ir negailėjo aplodismentų. Šis spektaklis paskatino vaikus imtis bendrų projektų ir tikėtina, kad žiūrovai galės juos pamatyti jau netrukus.
Dar vienas smagus užsiėmimas bibliotekoje – stalo žaidimai – vėl populiarėjanti laisvalaikio praleidimo forma. Stalo žaidimų yra labai daug ir įvairių, pritaikytų skirtingoms amžiaus grupėms. Jų dėka lavinama vaizduotė ir kūrybiniai gebėjimai, loginis ar strateginis mąstymas, komunikabilumas ir diplomatiniai santykiai, rankų miklumas ir smulkioji motorika.
Pasinaudojant šiomis aplinkybėmis, Vaikų literatūros skyriaus lankytojai buvo pakviesti į stalo žaidimų popietę, kurioje vyresni žaidėjai rungėsi prie šaškių bei šachmatų lentų, o mažesniems dalyviams buvo smagu pažaisti su mamomis ir draugais mėtant kauliuką prie spalvingų žaidimo lentelių. Sėkmę jie galėjo išbandyti žaisdami porose ir individualiai. Žaidime  „Linksmieji žalčiukai“ žaidėjai turėjo sėkmingai įveikti šimtą žingsnių, išvengdami dailiai išsiraizgiusių žalčiukų. Labai daug ir įvairių kliūčių turėjo įveikti autoralio dalyviai žaidime „Vasaros nuotykiai“. O kieno gi peliukas pirmas įveiks atstumą iki savo pilies, žaidėjai galėjo sužinoti žaidime „Pelėnai“. Prie atskiro stalelio buvo galima dėlioti įvairaus sudėtingumo dėliones. Pralaimėjusiųjų čia nebuvo, nes kiekvienas gavo puikią bendravimo dovaną ir simbolinius prizus.
Vasaros veiklos bibliotekoje dar tikrai nesibaigė, tad tęsdami laisvalaikio žaidimų populiarinimą kviečiame visus norinčius į „Judrių žaidimų popietę“, kuri vyks rugpjūčio 17 dieną, 13.30 val. Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje. Popietės metu susitiksite su dviračių sporto entuziastu, orientavimosi sporto gerbėju Dariumi Karaša (VšĮ Darnaus vystymo projektai), kuris supažindins su įvairiomis fizinio aktyvumo rūšimis, sumanaus judėjimo, aktyvumo nauda. Dalyvių laukia staigmenos!
Laukiame jūsų adresu Birutės g. 44, Trakai. Telefonas pasiteiravimui 8 (528) 22103.

Margarita Mažėtienė
TVB Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą