2017/10/10

Neprailgstančios kelionės į biblioteką



Kiekvienas rugsėjis prasideda nuo Mokslo ir žinių dienos. Tai ypatinga šventė, ypač pradedantiesiems žengti pirmuosius žingsnius, ir labai smagu, kai šalia yra geras vedlys.  Taip atsitiko ir šių metų rugsėjo pradžioje, kai į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių kreipėsi Lentvario pradinės mokyklos pedagogė Filionija Matuliūkštienė dėl priešmokyklinio ugdymo grupės „Ežiukai“ apsilankymų ciklo.
Jaunieji skaitytojai apsilankė tris kartus. Kiekvieno apsilankymo metu vaikai sužinodavo kažką naujo apie bibliotekos veiklas ir patirdavo vis naujų įspūdžių. Pirmo vizito metu bibliotekos vedėja Dalia Bagdžiuvienė išsamiai papasakojo apie tai, kad čia galima ne tik pasiimti knygų į namus, bet ir čia pat bibliotekoje paskaityti įvairius žurnalus bei knygas, paaiškino, kaip galima tapti bibliotekos skaitytoju, supažindino su vaikų literatūros skyriaus erdvėmis. Tą dieną visi išmoko naują judrų žaidimą ir smagiai pažaidę bibliotekos Kūrybinių dirbtuvių erdvėje pasigamino po nuotaikingą skraidantį nykštuką iš įvairiaspalvių rudenėjančių klevo lapų ir spalvoto popieriaus.

Apsilankę antrąjį kartą jaunieji bičiuliai susipažino su dar viena veikla – Teatro studija. Tą sykį jie stebėjo Nadios Kovaliovos knygelės „Meška ir Žąsis“ teatralizuotą pristatymą. Tęsiant teatriuko veiklų ir galimybių demonstravimą vaikams buvo pasiūlyta pasipuošti kaukėmis ir suvaidinti pasakėlę „Jaučio trobelė“ pagal Lietuvių pasaką iš leidinių serijos „Mažasis teatras“. Tai labai padrąsino jaunuosius aktorius įsijausti į vaidmenis. Po vaidinimų visi nuskubėjo prie apvalaus Kūrybinių dirbtuvių stalo ir drauge pagamino rudenėjančio sodo maketą, kuriame kiekvienas galėjo „pasodinti“ po medelį iš spalvoto popieriaus.
Paskutinio apsilankymo metu priešmokyklinukai žaidė stalo žaidimus ir spalvino paveikslėlius. Vaikai prisipažino, kad nekantriai laukdavo kiekvieno apsilankymo bibliotekoje ir kelionės tikrai neprailgdavo.
Kviečiame visus apsilankyti pas mus ir atrasti sau tinkančias ir įdomias veiklas. Laukiame Jūsų Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje (Birutės g. 44, Trakai) kiekvieną darbo dieną nuo 9 iki 17 valandos.
Margarita Mažėtienė,

Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą