2017/10/09

" Domas ir Tomas" +Tomas Dirgėla

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje svečiavosi jaunasis lietuvių vaikų rašytojas Tomas Dirgėla.
Tomas Dirgėla debiutavo 2012-ųjų metų „Filologijos rudenyje“ su knyga skirta suaugusiam skaitytojui. Pirmoji knyga vaikams buvo pasaka „Apie raganą Šiokiątokią“ (2014). Jau šioje knygoje rašytojas sugebėjo sudominti ir pralinksminti mažąjį skaitytoją.
Susitikimo metu autorius pristatė visas savo parašytas knygas, kurių išleistos jau penkios ir artimiausiu metu pasirodys dar dvi. Naujausia Tomo Dirgėlos knygų serija „Domas ir Tomas“ ir jų nuotykiai. Rašytojas prisipažino, kad knygos „Domas ir Tomas“ personažas Tomas – tai jis pats vaikystėje. Pasak autoriaus, šį kūrinį smalsiausiems skaitytojams – vaikams – įkvėpė didžiulio populiarumo pasaulyje ir Lietuvoje sulaukęs britų rašytojas Davidas Walliamsas. Vaikai jau dabar skaito istorijas apie močiutę plėšikę, berniuką milijardierių ar klastingąją tetulę. Kaip teigė autorius, norint tapti rašytoju reikia daug skaityti ir semtis žinių.
Susitikimo metu vaikai skaitė ištraukas iš knygų, improvizavo, dalyvavo improvizuotoje spaudos konferencijoje, kurioje pasipylė įvairiausi klausimai: „Kiek Jums metų?“, „Kodėl Jūsų akiniai, kaip pas Harį Poterį?“, „Kiek sakinių „Domo ir Tomo“ knygoje?“, „Per kiek laiko parašote knygą?“. Atsakymai buvo verti užduotų klausimų – šmaikštūs ir prajuokinantys vaikus: „man vakar suėjo devyneri“, „skaitykite knygą, skaičiuokite ir praneškite autoriui“, „knygas rašytojas rašo greitai – „Apie raganą Šiokiątokią“ parašė per 3 mėnesius, 4 savaites, 6 valandas, 13 minučių, 16 sekundžių“.
Tomas Dirgėla šiuo metu užsiima rašymu, susitinka su skaitytojais, veda laidą per LRT radiją, kuri vadinasi – „Domas ir Tomas“. Rašytojas pakvietė jo klausytis per radiją šeštadieniais ir dalyvauti konkursuose, o mes kviečiame skaityti autoriaus knygas Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje – jos tikrai pralinksmins!

Dalia Bagdžiuvienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą