2018/03/20

Dubenėlis svajonių šuniukui

Lietuvos kinologų draugijos mokymo centras jau trečius metus organizuoja respublikinį konkursą „Svajonių šuniukas“. Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius jame dalyvavo antrą kartą. Praėjusiais metais bibliotekos neformalaus ugdymo būrelio – „Kūrybiškumo saviraiškos studija“ – nariai kūrė antkaklį svajonių šuniukui – tai buvo simbolinis draugystės antkaklis auksaspalvei retriverei Gojai, su kuria vaikai susipažino socialinio projekto „Skaitymas su šunimi“ metu. Na o šiemet būrelio lankytojai buvo pakviesti kurti dubenėlį svajonių šuniukui. Be abejonės, savo darbus jie vėl skyrė numylėtinei ir gerai draugei Gojai.
Dubenėlius buvo nuspręsta gaminti pasirinkus papjė mašė techniką – tai plastiška popieriaus skiautelių pavidalo žaliava arba masė, paprastai sumaišyta su klijais, gipsu, krakmolu ar kitokiais rišikliais. Su ja lengva formuoti figūras, o padarytas daiktas masei išdžiuvus išlieka gana tvirtas. Tad pasirinkę norimą formą ir dydį pradėjome darbą. Dubenėlių gamyba truko apie dvi savaites. Gaminome tris dubenėlius, kuriuos pavadinome „Visur esu laukiama: namie, lauke ir bibliotekoje“, juos vaikams gaminti padėjo vyr. bibliotekininkė, dailininkė Regina Buckiūnienė. Dubenėliai buvo eksponuojami „Tarptautinėje šunų parodoje“, kuri vyko Litexpo parodų rūmuose Vilniuje kovo 2–4 dienomis. Šia proga kūrybiškumo saviraiškos studijos nariai buvo pakviesti aplankyti Tarptautinę šunų parodą ir apžiūrėti ne tik darbus, bet ir įvairių veislių šunis.
Primename, kad Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus neformaliojo vaikų švietimo programa „Kūrybiškumo saviraiškos studija“ gyvuoja jau trečius metus. Ji apima dvi pakraipas: teatro saviraišką ir kūrybines dirbtuves. Užsiėmimai vyksta antradieniais-penktadieniais 13.30–14.30 val. vaikų literatūros skyriuje (Birutės g. 44, Trakai). Visuomet laukiame naujų narių – čia ne tik dirbame, bet ir bendraujame, dalyvaujame konkursuose, rengiame pasirodymus. Daugiau informacijos tel. 8 528 22103.

Dalia Bagdžiuvienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą