2018/03/20

Pasavario biblioteka

Paskutinę žiemos dieną Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius mažuosius skaitytojus pakvietė į susitikimą-kūrybines dirbtuves su rašytoju ir iliustratoriumi Pauliumi Juodišiumi.
P. Juodišius yra parašęs keliolika originalių ir linksmų knygų vaikams. 2006 metais „Amarėlio pyragas“ IBBY Lietuvos skyriaus komisijos buvo pripažinta geriausia metų knyga mažiausiems skaitytojams, o 2012 m. gražiausios knygos apdovanojimas įteiktas už knygą „Penktadieniais apelsinus sapnuoti draudžiama“.
Vaikų bibliotekoje rengtose edukacinėse muzikinio pasakojimo dirbtuvėse dalyvavo NVŠ programos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ būrelio lankytojai. Rašytojas kvietė visus sukurti pasaką. Vaikai bendrai kūrė pagrindinį personažą, bandė įsivaizduoti, kokios jo akys, kaip apsirengęs, koks jo vardas, o autorius viską vaizdavo ant popieriaus lapo. Taip bendromis jėgomis pagrindiniu pasakos personažu tapo šimtametis burtininkas Pasavaris, kuris kiekvienais metais vis dovanodavo mums pavasarį. Kartą savo oloje prabudęs ankščiau, jis nusprendė įkurti Pasavario biblioteką, į kurią galėtų rinktis visi mėgstantys skaityti.
Vaikai pasitelkę savo fantaziją piešė veikėjus ir įvairius daiktus, kurie tiko jų sukurtai pasakai. O prijungus projektorių jie vaidino, dainavo ir klausėsi P. Juodišiaus grojamos muzikos. Kelias valandas trukusios dirbtuvės prabėgo labai greitai, o vaikai ilgai dalinosi įspūdžiais, džiaugėsi pačių sugalvota pasaka.
Paulius Juodišius yra pasakęs, kad „kurti istorijas – tai didžiausias smagumas, padedantis laisviau mąstyti, daug ką apgalvoti ir naujai įvertinti įprastus dalykus.“
Dėkojame visiems dalyvavusiems renginyje ir linkime džiaugtis kūryba ir kurti savas pasakas.

Eglė Kondrotaitė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros sk. vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą