2018/09/29

3D piešimas jau išbandytas!

Edukatorė Justina iš „Ekožvakių“ į Vaikų literatūros skyrių atvyko su misija – pravesti edukacinę programą „3D piešimas“. Ji pasakojo, kad ši edukacija labai populiari tarp berniukų, ypač per gimtadienio šventes.

Iš krepšio edukatorė traukė specialius 3D piešimo technologijai reikalingus elektros jungiklius, pieštukus, kelių spalvų „rašalo“, panašaus į laidus. „Rašalas“ – plastikinis užpildas, kuris stingdamas kietėja. Piešinys tampa tvirtas: gali tapti puikia dekoracija, interjero detale. Visos išvardytos priemonės reikalingos 3D piešimui. Tačiau svarbiausia turėti kūrybinę idėją. Edukatorė Justina vaikams pasiūlė ir paruoštų piešinukų – šablonų. Vieni pasirinko animacinių filmų herojus: pimpačkiuką iš filmo „Pakalikai“, Olafą iš pasakos „Ledo šalis“, paukštį iš filmo „Piktieji paukščiai“, kiti patys įprastu pieštuku nusipiešė drugelį, pelytę, širdelę ar princesės karūną. Vaikai mokėsi piešti rašikliais ant specialaus lapo. Nupiešus paveikslėlį, svarbu išmokti paruošti specialų pieštuką darbui: įjungti, palaukti, kol įkais, tada įdėti norimos spalvos „rašalo“, nustatyti tinkamiausią greitį ir bandyti piešti. Dalyvių akys sužvilgo, kai ėmė ryškėti spalvinamas herojus!
Naudojant 3D piešimo technologiją, galima sukurti, ką nori, bet reikia laiko, kol tinkamai išmoksi piešti. Tada jau galima kurti ir trimatį 3D piešinį.

 Laimutė Adomavičienė,
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą