2018/09/29

Dainų popietė „Kokia kalba kalbi?“

Europos kalbų dienai „Kūrybinių dirbtuvių“ vadovė Eglė sugalvojo, kaip pasitelkiant išmaniąsias technologijas – telefonus, sudominti vaikus ir „patikrinti“ jų kalbų žinias.
Vaikai kaip suaugusieji labai mėgsta klausytis muzikos, ypač užsienietiškos. Tad Eglė atrinko 23 muzikinius vaizdo klipus įvairiomis Europos kalbomis: kroatų, slovėnų, prancūzų, anglų, italų, latvių, lenkų, vokiečių, švedų, graikų, estų, portugalų, čekų, danų, ispanų, vengrų, rumunų, austrų, olandų, rusų, bulgarų, suomių ir, žinoma, lietuvių. Mergaitės ir berniukai, jaunesni ir vyresni, prisijungė prie interneto, prie programos „kahoot.it“. Dainų klausymuisi pasiruošta! Eglė po vieną leido dainas, o vaikai spaudė vieną iš trijų galimų atsakymų, pavyzdžiui, ar daina prancūziška, itališka ar lietuviška. Teisingą atsakymą dalyviai išvysdavo ekrane. Rezultatai automatiškai buvo paskelbti ekrane: paaiškėjo trys prizininkai.

Geriausi kalbų žinovai, poliglotai – Vilius, Samanta ir Saulė – buvo apdovanoti prizais! Laimėtojas Vilius pasakojo, kad labai mėgsta klausytis dainų, o Samanta moka net kelias kalbas.

Laimutė Adomavičienė,
Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus
vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą