2019/06/04

MES – ŠVENTĖS „TRAKŲ VASARA 2019“ DALYVIAI








Tarp daugybės Trakų miesto šventės „Trakų vasara 2019“ dalyvių – Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius ir jame veikiantis „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ teatriukas – nuo pat ankstyvo ryto ruošėsi. Bibliotekininkai vaikus viliojo, statydami palapinę, dėliodamiesi daiktus, kviesdami į spektaklius ir būsimas edukacijas.
Labiausiai visus vaikučius ir tėvelius traukė edukatorių Eglės ir Reginos kuriami vasaros paukščiai ir kaklaraiščio formos atvirukai Tėčiui. Šią šaunią dovanėlę kūrė stilinga mergaitė su skrybėle, berniukas šokėjas bei daugybę užsukusių ir panorusių pamiklinti pirštukus! Kaitri vasaros diena neatbaidė smalsučių, kurie norėjo išvysti interaktyviųjų knygų stebuklus, kuriuos parodė vedėja Dalia. Laimutė pristatė teatralizuotą Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Karalaitė ant žirnio“ skaitymą, pritraukdama mažas mergaites ir berniukus, kurie laisvai improvizavo sekamą pasaką (panaudojo spalvotas siūlų rites ir kempinėles, žirnį). Ne tik išbandė karalaitės tikrumą, bet ir karaliaus, karalienės ir karalaičio!
„Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ teatriukas birželio 1-ąją Tarptautinės vaikų gynimo dienos šventėje „Smalsučių pasaulis“ parodė net du spektaklius: pirmąjį pagal Jūratės Januškevičiūtės pjesę „Žirafa su kojinėmis“, o antrąjį – pagal tos pačios autorės pjesę „Asiliuko Mafino nuotykiai“. Jaunieji aktoriai išradingai ir šmaikščiai atliko savo vaidmenis, pradžiugindami ir mažuosius, ir suaugusiuosius. Susirinkusieji žiūrovai kartu su pjesių veikėjais patyrė daug įspūdingų ir netikėtų nuotykių, kurie dar kartą patvirtino, kad draugystė padeda nugalėti visas kliūtis. Studijos teatriukas žiūrovams sukūrė įspūdingą teatro šventę!
Laimutė Adomavičienė ir Irena Jocienė,
Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus
vyr. bibliotekininkė ir „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ vadovė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą