2020/12/16

Didžiųjų metų švenčių laukimas nuspalvintas ryškiomis spalvomis

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius artėjančioms šventėms puošė bibliotekos erdves, parinko kalėdinių knygų ir sukūrė kompoziciją „Kalėdų spalvos“, kuri skirta tradicinei Trakų viešosios bibliotekos organizuojamai kalėdinių-naujametinių puokščių parodai. Eglutė pagaminta iš daugiau nei 150 vnt. spalvotų siūlų kamuoliukų, antram gyvenimui prikeltos ir panaudotos popieriaus ir kartono detalės, papuošimui naudojami miško ir laukų augalai, gėlės ir uogos.


 2020 metų kalėdiniame dizaine pristatoma daug naujų medžiagų ir natūralių elementų. Dėl šios priežasties pasirinktas dekoravimo būdas – siūlai ir natūralūs žalumynai, atnešantys dalelę gamtos į namus. O naudotos ryškios, švytinčios spalvos nuteikia pozityviai. Sakoma, kad Kalėdų šventė yra stebuklinga, kupina šviesos ir naujų atradimų, būtent šią idėją ir perteikia puokštė-kompozicija „Kalėdų spalvos“.

 Idėjos tikslas – ne tik ryškiomis spalvomis pagyvinti tamsius ir ilgus žiemos vakarus, o aplinkinių gyvenimus pripildyti spalvų ir gerų emocijų, bet ir visiems kartu mokytis mažiau pirkti, atsakingiau vartoti ir naujam gyvenimui prikelti senus daiktus. Šią kalėdinę kompoziciją galite išvysti eksponuojamą lauko erdvėje, šalia Trakų viešosios bibliotekos.

Eglė Leišienė

Trakų viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus

vyr. bibliotekininkė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą