2020/12/15

Nuotolinės kimekomi kūrybinės dirbtuvės

 Iki šių dienų Japonijoje kimekomi stiliaus medinių lėlių gaminimas yra graži iš kartos į kartą tęsiama tradicija. Šiai technikai paplitus plačiau imta dekoruoti ir putplastį. Kimekomi žaisliukus dabar daugelis naudoja ne tik namų ar Kalėdų eglutės puošybai, bet ir kaip originalią dovaną draugams.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, artėjant Kalėdoms, kvietė prisijungti prie nuotolinių kūrybinių dirbtuvių „Japoniški kalėdiniai žaisliukai kimekomi“. Šis renginys sulaukė nemažo susidomėjimo iš įvairių Lietuvos miestų. Iš viso prisiregistravusių buvo 20 dalyvių. Prisijungimas vyko per „Microsoft Teams“ programą. Visiems, galėjusiems atvykti į biblioteką, priemones suteikėme, o su gyvenančiais toliau pasidalinome reikalingų priemonių sąrašu. Prisijungimo metu dalyviams trumpai papasakojome, kas yra kimekomi, kokios reikalingos priemonės jam pagaminti. Paėmę putų polistirolo kamuoliuką ir klausydamiesi kūrybinių dirbtuvių vadovės, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti žaisliuką, kiekvienas prisijungęs pabandė susikurti netradicinę savo namų puošmeną.

Prisijungimas prie „Teams“ programos užtruko beveik dvi valandas. Nors ir pasitaikydavo ryšio problemų, tačiau kiekvienas spėjo pasigaminti po žaisliuką.

Ačiū visiems dalyviams už kūrybingai praleistą vakarą. Tikimės, kad pramokę šią techniką galės ne tik papuošti namus, bet ir sukurti originalią dovaną draugui.

  

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą