2020/12/11

Virtualus susitikimas „Ką manė kamanė“

 


Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius organizavo nuotolinį susitikimą su poetu Vainiumi Baku. Rašytojo knyga „Ką manė kamanė“ yra nominuota „Metų knygos rinkimuose 2020“ vaikų kategorijoje. „Ką manė kamanė“ – švelniai besiliečianti prie mus supančio pasaulio, jaudinanti subtiliu gamtos pajutimu, nuspalvinta žaismingais nutikimais, juokingomis detalėmis, kupina lengvai suprantamų vaizdinių knygutė vaikams.

Tai pirmasis bibliotekos organizuotas „Metų knygos rinkimų 2020“ virtualus susitikimas su rašytoju per „Zoom“ programėlę. Susitikime dalyvavo dvi klasės iš Trakų pradinės mokyklos su mokytojomis A. Cijūnaitiene ir R. Lietuvninkiene. Vaikai labai entuziastingai klausėsi poeto pasakojimų ir skaitomų eilėraščių. V. Bakas pasakojo, kad pirmąją savo eilėraščių knygutę „Lietaus spalvos“ išleido dar besimokydamas mokykloje, būdamas 13 metų. Poetas taip pat paminėjo, kad jis ne tik kuria eilėraščius, bet ir verčia poemas iš anglų kalbos bei redaguoja knygas.

Pristatydamas knygutę „Ką manė kamanė“ rašytojas paminėjo, kad jam labai patinka žiema, todėl patį pirmąjį eilėraštį padeklamavo būtent apie ją. Eilėraštis „Vaikystės žiemos“ tai pasakojimas būtent apie poeto vaikystės žiemas, kokios jos būdavo šaltos ir pilnos sniego pusnių. Iš viso poetas perskaitė net 12 eilėraščių iš šios knygutės. Viso susitikimo metu vyravo labai nuoširdus bendravimas tarp rašytojo ir vaikų. Mažieji dalyviai mielai pasakojo apie tai, kad pamokų metu visi garsiai skaitydavo eilėraščius iš šios knygutės, kadangi jiems labai patiko ši knyga. Poetas palinkėjo išlikti kūrybingiems ir rašyti laiškus. Ypatingai seneliams, kurie yra labai vieniši ir be galo apsidžiaugtų gavę ranka rašytą palinkėjimą.

Pasibaigus susitikimui, Vainius Bakas pasakojo, kad jam paliko įspūdį toks nuotolinis susitikimas ir bendravimas su vaikais, jų pasakojimai. Jis paminėjo, kad liko sužavėtas, kad vienoje iš klasių veikė „Kalėdų paštas“ į kurį vaikai skatinami rašyti laiškus. Taip pat pabrėžė, kad visada jaudina tai, kad vaikai puikiai supranta, jog žiema ir sniegas vieniems yra džiaugsmas, o paukšteliams ir žvėreliams – išbandymas, ieškant maisto.

Vaikams poezija yra būtina! Ritmas ir rimas yra jų viduje. Kviečiame nepamiršti skaityti savo vaikams ir būtinai balsuoti „Metų knygos rinkimuose 2020“ už jums labiausiai patikusias knygas. Jūsų balsas yra labai svarbus. Balsuoti galima iki 2021 m. vasario 18 dienos. Nuostabią eilėraščių knygą „Ką manė kamanė“ taip pat galite rasti ir Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje.

 

Justina Dailidėnaitė

 

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą