2021/06/04

Bibliotekose įvairiomis spalvomis nušvito vaikų džiaugsmo fabrikėliai

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje prasidėjo projektas „Knygos, kuriančios pasaulius 2“. Pirmajame projekto renginyje susitikti su vaikais Trakuose ir Onuškyje pakvietėme rašytoją Indrę Pavilonytę ir iliustratorių Martyną Pavilonį. Dvyniai kartu sukūrė istoriją visai šeimai apie mielus padarėlius marmius ir išleido net tris knygutes: „Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis“, „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“ ir „Marmiai: kur gyvena meilė?“. Tai istorija apie džiaugsmo ir laimės paieškas ir tikrąjį gerumą. Jungtinės Karalystės knygų iliustruotojų apdovanojimuose iliustratorius Martynas buvo įvertintas už knygos „Marmiai. Olis ir dažų kibirėlis“ iliustracijas. Kiek vyresniems vaikams jiedu yra sukūrę pasaką „Didžiosios tvoros paslaptis“.

Į susitikimą Trakų vaikų bibliotekoje atskubėjo Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ priešmokyklinukai, o Onuškyje dalyvavo Onuškio darželio grupių „Boružiukai“ ir „Smalsiukai“ vaikai. Indrė ir Martynas mažiesiems vaikams papasakojo apie marmius, Martvudo girią ir nepaprastą džiaugsmo fabrikėlį. Iliustratorius Martynas atskleidė, kaip kilo idėja sukurti šiuos knygos personažus. Sužinojome, kokia ypatinga gali būti tėvų meilė, ir kad tikros meilės negali paslėpti jokios kasdienybės dulkės. Vaikai diskutavo, kaip jautiesi būdamas kitoks, ir kodėl mūsų skirtumai turi kelti ne baimę, o smalsumą pažinti pasaulį, – juk jis toks didelis, įvairus ir įdomus. Jei visi būtume vienodi – būtų labai nuobodu gyventi. Projekto dalyviai smalsiai klausėsi pristatymo ir susižavėję vartė knygutes. Kūrybinių dirbtuvių metu vaikai kirpo, lankstė, spalvino savo asmeninius džiaugsmo fabrikėlius. Vaikų darbeliai puikiai pavyko – jie buvo skirtingi, spalvingi ir nepaprasti.

Ačiū vaikams, dalyvavusiems pirmajame projekto renginyje. Džiaugiamės galimybe susitikti gyvai ir su vaikais, ir su knygų autoriais. Užsukę į biblioteką galite ne tik pasiimti šias nepakartojamas knygutes, bet ir atrasti, kokią paslaptį slepia šių knygų viršeliai.

Projektas „Knygos, kuriančios pasaulius 2“ tęsis ir toliau. Kviečiame sekti bibliotekos renginius ir naujienas. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.


 Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

 

 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą