2021/06/03

Žaisminga popietė Vaikų gynimo dienos proga

 Birželio pirmoji minima kaip Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena skirta paskatinti nepamiršti apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Ta proga Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje buvo surengta žaidimų popietė, kurios metu buvo pristatyta akcija „Vasara su knyga“, surengti garsiniai skaitymai ir išbandyta daugybė žaidimų.

Susirinkę vaikai buvo suskirstyti į dvi grupes: jaunesniųjų ir vyresniųjų. Vaikai klausėsi dviejų knygučių garsinių skaitymų. Jaunesniesiems buvo pristatyta knygelė S. Abromavičiaus „Miglės atostogos“. Vaikams labai patiko klausytis eiliuotos istorijos apie mažosios Miglės atostogas kaime pas senelius. Po pristatymo dalyviai ilgai diskutavo, ką norėtų veikti šiais metais per vasaros atostogas. O vyresnieji klausėsi E. Daciūtės knygutės „Kas pažįsta Šmikį Bilbą?“ Šis pasakojimas taip pat nepaliko abejingų. Rašytoja puikiai sugebėjo įtraukti klausytojus į šią detektyvinę istoriją. Po skaitymo atsirado daug vaikų, kurie norėtų perskaityti šią knygą ir įminti mįslę, kas tas Šmikis Bilba? O bibliotekininkei teko sudaryti sąrašą norinčių perskaityti šią istoriją.

Vėliau dalyviai buvo pakviesti į žaidimų erdvę. Vaikai puikiai leido laiką nagrinėdami interaktyvių grindų „FlySky“ galimybes. Mergaitės varžėsi „X-box“ šokio žaidime, kuriame reikėjo kartoti judesius, rodomus ekrane. Mažieji popietės dalyviai programavo „Bee-Bot“ bitutes-robotus ir džiaugėsi vis gerėjančiais programavimo rezultatais. Taip pat buvo pasiūlyta išmėginti savo jėgas ir su stalo žaidimais. Vaikams didžiausią įspūdį paliko „Halli cups“ stalo žaidimas, kuriame svarbu ne tik greitis, bet ir sumanumas.

Popietės pabaigoje vaikai piešė savo vasaros svajones ir parašė palinkėjimų bibliotekai. Labai tikimės, kad visi linkėjimai išsipildys ir galėsime susitikti ne tik renkantis bibliotekoje knygas, bet ir smagiai leisdami laiką visi kartu. Sveikiname visus dalyvius ir skaitytojus su vasaros pradžia, linkime daug saulės ir neišdildomų įspūdžių.

 

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą