2021/07/13

Apdovanoti nuotraukų konkurso - parodos „Kur skaitau knygas?“ nugalėtojai

    Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko nuotraukų konkursas-paroda „Kur skaitau knygas?“. Šiais metais konkursas buvo organizuojamas tęsiant itin sėkmingą 2020 m. įvykusį projektą „Knygos, kuriančios pasaulius“. Projektas „Knygos, kuriančios pasaulius 2“ siekia vaikams ir jaunimui pasiūlyti dar daugiau naujų užimtumo bei kūrybinės saviraiškos formų. Lietuvoje, taip pat ir Trakuose, stebima auganti knygų skaitymo tendencija. Skaitytojai iš visos Lietuvos siuntė kūrybingas nuotraukas, kuriose vaizdavo, kaip, su kuo ir kur skaito knygeles. Džiugu, kad sulaukėme itin smagių nuotraukų ir gausaus žiūrovų – vertintojų būrio. Konkurso darbai buvo vertinami pagal konkurso nuostatus, išrinkti ir apdovanoti nugalėtojai.

    Birželio 10 d. – liepos 12 d. konkurso „Kur skaitau knygas?“ darbai buvo eksponuojami Vaikų literatūros skyriuje, o bibliotekos lankytojai balsavo už jiems geriausią įspūdį palikusią nuotrauką. Iš viso sulaukėme 106 lankytojų balsų, iš kurių daugiausiai – 16 – surinko panevėžietis Domas Daubaras su nuotrauka „Skaitau aukštyn kojom“. Antroji vieta teko 9 balsus surinkusiai Emilijai Šimonytei: „Man patinka skaityti įsilipus į medį, o jeigu šviečia saulė – gelbėja skėtis.“

    Tuo pat metu vyko balsavimas bibliotekos „Facebook“ puslapyje – „Trakai Vaiku biblioteka“. Daugiausiai – 178 „patiktukus“ surinko Urtė Arbačiauskaitė iš Kalvarijos su nuotrauka „Po visų visų darbų / Atsipūsti aš skubu, / Ir skaitau aš sau viena – / Pasislėpus, paslapčia...“ Mergaitė skaityti mėgsta sode, pasislėpusi po batutu. Taip pat daug simpatijų pelnė Evita Bansevičiūtė iš Kalvarijos: „Aš mažutė ir mano knygelės dar mažos“, Adas Sinkevičius, pastatęs įspūdingą pilį iš knygų: „Skaitydamas nuotykių knygas, nejučiom pats tampu jų dalyviu. Apsigyvenu „miško palapinėje“ arba tenka statyti tvirtą pilį.“ Indrė Simonovienė iš Trakų, nufotografavusi skaitančius mažylius dvynukus: „Mudu du – skaitau aš ir skaitai tu“, sulaukė 100 balsų.

    Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje sudaryta komisija išrinko originaliausią nuotrauką. Laimėtojomis tapo Ugnė ir Miglė Brazulevičiūtės iš Trakų r. su nuotrauka, kurioje abi sesutės skaito knygą lauke, spalvingame hamake.

    Daugeliui nuotraukų būdinga pavasario nuotaika – saulutės išsiilgę vaikai knygas skaitė gamtoje: prie upės ar tvenkinio, po žydinčiu medžiu, žalioje pievoje, ant kelmelio, žaidimų aikštelėse, hamakuose, sėdėdami batutuose ar sūpynėse. Sulaukėme ir šmaikščių nuotraukų, kuriose vaikai skaito knygas pasislėpę spintelėse, aukštyn kojomis, kartoninėje dėžėje, po stalu, įsikorę į medį. Vaikai knygutes skaitė su kompanija – su tėveliais, draugais, broliais ir sesėmis ir net su savo augintiniais – juk drauge skaityti daug smagiau!

    Projektas „Knygos kuriančius pasaulius 2“ dar nesibaigė – Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kvies skaitytojus į kitus meno raiškos renginius. Dėkojame projekto rėmėjams Trakų rajono savivaldybei ir Lietuvos kultūros tarybai. Ir nekantriai laukiame kitų šio projekto renginių.

 

Giedrė Streckienė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą