2021/08/04

Juokėmės ir fantazavome su pačiu Tomu Dirgėla!

 Trečiasis projekto „Knygos, kuriančios pasaulius 2“ renginys pakvietė vaikus susitikti su gerai pažįstamu rašytoju Tomu Dirgėla. Rašytojo knygos itin greitai dingsta nuo bibliotekos knygų lentynų, o mažieji skaitytojai visada su nekantrumu laukia naujų jo kūrinių. Šiuo metu T. Dirgėla yra išleidęs net 21 knygą, o dar 4 naujos istorijos jau greitai turėtų pasiekti jaunuosius skaitytojus.

Susitikimo metu rašytojas vaikams pristatė vieną iš naujausių savo kūrinių „Užkeiktoji pono Kuko knyga“, kviesdamas įžengti į rūką, kuriame dedasi neįtikėtinai šiurpūs dalykai. T. Dirgėla susirinkusių dalyvių klausė – ko jie labiausiai bijo? Vaikai vienas po kito vardino įvairiausius jiems siaubą keliančius dalykus, tokius kaip: vorai, mažos patalpos, aukštis, varlės ir kt. Po to sekė ir kitas klausimas – o ar bijoti yra normalu? Vaikai nusprendė, kad bijoti yra normalu ir pas gydytojus vis dėlto apsilankyti nereikia. Dalyviai taip pat atsakė į klausimą apie tai, ką neštųsi į rūką. Vaikų išvardinti dalykai nelabai skyrėsi, o populiariausias daiktas buvo žibintuvėlis. Rašytojas vaikams perskaitė knygos ištrauką ir trumpai pristatė siužetą.

Antroje susitikimo dalyje devyni vaikai pasiskirstė komandomis po tris. Jų užduotis – nupiešti rūko pabaisą. Dalyviai sukūrė skirtingas, įvairių formų ir dydžių pabaisas bei papasakojo, ką jie veikia pasislėpę rūke. Likę vaikai buvo komisija ir rinko jiems labiausiai patikusią kraupią pabaisą. Suskaičiavus visus balsus, galiausiai laimėjo draugystė. Visi dalyviai buvo apdovanoti saldžiomis dovanomis. Pabaigoje vaikai rašytojui uždavė įvairiausių klausimų, norėdami daugiau sužinoti apie būsimas knygas, rašymą ir kt.

Ačiū rašytojui Tomui Dirgėlai už šmaikštų susitikimą, kuris visiems mums paliko neišdildomą įspūdį. Projektas „Knygos, kuriančios pasaulius 2“ tęsis ir toliau. Kviečiame sekti Vaikų literatūros skyriaus renginius ir naujienas. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.

 

Eglė Kondrotaitė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą