2021/08/12

Stovykla „Būk – besidomintis, unikalus ir kūrybiškas“

                        Rugpjūčio 2–6 dienomis Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje praūžė vasaros dienos stovykla „Būk – besidomintis, unikalus ir kūrybiškas“. Joje dalyvavo 17 vaikų iš Trakų rajono. Pristatymus ir užsiėmimus vedė vaikų rašytojai, edukatoriai ir bibliotekos darbuotojos.

                        Pirmąją stovyklos dieną pradėjome nustatydami stovyklos taisykles ir žaisdami smagius susipažinimo žaidimus. Kūrybinėje dalyje vaikai specialiais dažais ir rašikliais dekoravo porcelianinius puodelius. Galiausiai vaikų laukė smagus susitikimas su rašytoja Gina Viliūne, kuri pristatė savo knygas: „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą“ ir „Kur dingo gandras Grantas?“. Vaikams rašytoja papasakojo įdomių faktų ir istorijų apie Baltijos jūros gyvūnus – ruonius.

                        Antroji stovyklos diena buvo skirta susipažinti su inovatyviomis technologijomis. Vaikai žaidė su interaktyviomis grindimis, edukacinėmis bitutėmis-robotais „Bee-Bot“, piešė ant šviečiančių molbertų, dėliojo „Lego WeDo 2“ konstruktorius bei naudodami „TinkerCad“ programą modeliavo asmeninius pakabukus, kuriuos atspausdinome 3D spausdintuvu.

                        Trečiąją stovyklos dieną žaidėme „Jūrų mūšį“ ir kartu keliavome į Trakų krašto tradicinių amatų centrą, kur dalyvavome edukacijoje „Marcipaniniai sausainiai“. Vaikų pagaminti sausainiai buvo itin skanūs!

                        Ketvirtąją stovyklos dieną „nukeliavome“ į Japoniją, mokydamiesi hieroglifais užrašyti savo vardą, nupiešti bambuką, kiškutį ar pandą. Sužinojome, kokios priemonės reikalingos „Sumi-e“ tapybai ir kuo skiriasi šios šalies abėcėlė. Ačiū edukacijos vadovei Marijai ir Japonų kultūros namams Nihon už puikų renginį. Antroje dalyje žaidėme komandinį žaidimą apie pinigų vertę. Vaikai sprendė kryžiažodžius, bandė originaliai atsakyti į klausimus, užbaigti frazę, kūrė nesavanaudišką vaidinimą, galvojo pabaigą pamokančiai istorijai.

                        Paskutinę stovyklos dieną bibliotekoje lankėsi Trakų rajono savivaldybės sveikatos biuro specialistė Daiva, kuri vaikus supažindino su pirmąja pagalba, parodė, ką daryti, jei žmogus užspringo, kaip naudotis defibriliatoriumi ir kt. Taip pat stovyklos dalyviai buvo knygos „20 asmenybių, kurios pakeitė pasaulį“ pranešėjais. Žaidė įvairius „Kahoot“ žaidimus apie knygas. Baigiantis  stovyklai, kiekvienas dalyvis gavo asmenines padėkas ir prizus.

                        Dėkojame visiems dalyvavusiems šių metų stovykloje „Būk – besidomintis, unikalus ir kūrybiškas“ bei linkime gražios likusios vasaros!

 

Giedrė Streckienė

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą