2016/10/12

Drambliai ėjo į svečius

Ir kur tik nenukeliausi skaitydamas knygas, tereikia šiek tiek fantazijos, noro ir geros nuotaikos. Apsilankę Trakų rajono viešojoje Vaikų bibliotekoje jūs galite patekti į jums dar nepažįstamas vietoves kartu su knygų herojais.
Kaip visai neseniai nutiko mažiesiems bibliotekos lankytojams, kuriems buvo pristatyta rašytojos Evelinos Daciūtės ir iliustratorės Ingos Dagilės knyga apie dramblių šeimyną. Kultūros ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjunga ir Vilniaus dailės akademija, kasmet rengia konkursą geriausioms meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo Lietuvos leidyklų išleistoms knygoms išrinkti. Dailininkei Ingai Dagilei už knygą„Drambliai ėjo į svečius“ buvo skirta 2015 metų premija.
Knygoje „Drambliai ėjo į svečius“ aprašoma smagi istorija, iliustruota žaismingais piešiniais. Tolimose džiunglėse laimingai gyveno dešimties dramblių šeima – mama dramblė, tėtis dramblys, močiutė dramblė, senelis dramblys ir šeši maži drambliukai. Kartą jie visi išsiruošė į svečius. Tačiau, kai šeimoje tiek narių, pakeliui atsitinka įvairiausių dalykų. Kiek jų atėjo į svečius?
Kviečiame 5-8 metų jaunuosius skaitytojus su darželio auklėtojomis ir pradinių klasių mokytojais apsilankyti svečiuose pas džiunglių gyventojus ir per teatralizuotą skaitymą sužinoti apie visus dramblių nuotykius. Jūs turėsite galimybę pabūti ne tik klausytoju ar keliautoju, bet ir aktyviai dalyvauti teatralizuotame žaidime.
Laukiame Jūsų Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje. Datą ir laiką galima bus planuoti iš anksto susisiekus tel. 852822103.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą