2020/08/21

Edukaciniai žaidimai

Add caption

Pasaulis, pripildytas smagių, aukštos kokybės lavinamųjų žaidimų, skatinančių visą gyvenimą trunkantį mokymąsi, augimą ir sėkmę. Edukaciniai žaidimai skirti vystyti motoriką, sensoriką, logiką ir atmintį, padeda plėtoti kūrybinius gebėjimus ir fantaziją. Kodėl edukaciniai žaidimai tokie svarbūs vaikams? Įrodyta, kad tokiais žaidimais grįstas mokymasis vaidina svarbų vaidmenį mokant vaikus bendradarbiauti, bendrauti ir dirbti komandose. Tokie žaidimai sukurti specialiai vaikų lavinimui.


Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje rasite daug įvairių edukacinių ir stalo žaidimų įvairioms amžių grupėms. Biblioteka šiais metais pasipildė net 11 naujų žaidimų, todėl ir patys mažiausi ras, kuo patenkinti savo smalsumą. Daugiausia edukacinių stalo žaidimų yra skirtų 5–7 metų vaikams. Šiame amžiuje itin sparčiai plečiasi vaiko kalbos žodynas ir bendravimo įgūdžiai, todėl žaidimai, knygos ir žaislai, kurie skatina mokytis kalbos, skaitymo ir rašymo yra labai tinkami šio amžiaus vaikams.

Add caption

Daugiausiai emocijų sukeliantis žaidimas „Halli cups“. Smagus veiksmo žaidimas visai šeimai! Šis žaidimas puikiai lavina vaizdinį suvokimą, aktyvumą, reakciją, dėmesio koncentravimą ir spalvų pažinimą. Taip pat nepalieka abejingų žaidimas – „Balance Beans“ („Balansuojančios pupelės“. Šis žaidimas sužadins ne vieno vaiko smalsumą! „Balansuojančios pupelės“ yra viskas viename – loginis, o kartu ir matematinis žaidimas. Spręsdami pateiktas kortelėse užduotis, vaikai išsiaiškins, kad gali būti net keli sprendimo būdai gauti teisingam atsakymui. Stalo žaidimas „Hoppers“ („Šokliosios varlytės“) yra pasjanso tipo šokinėjimo žaidimas – sudėkite varlytes ant tvenkinio, tuomet leiskite varlytėms šokinėti, kol tvenkinyje lieka tik viena vienintelė. Keturiasdešimt iššūkio kortelių, varijuojančių nuo lengvų iki itin sudėtingų, leis pradėti paprastai, o su kiekvienu nauju lygiu vis auginti ir tobulinti žaidėjų įgūdžius. Visus šiuos ir daugelį kitų žaidimų jau išbandė bibliotekos mažieji skaitytojai bei Trakų turizmo ir laisvalaikio centro keliaujanti vasaros dienos stovykla „Keliauk, bendrauk, pažink“.

Add caption

Kalbant apie ateities galimybes mūsų mažiesiems kūrėjams, labai svarbu paminėti ir programavimą Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje net patys mažiausi lankytojai gali susipažinti su programavimo galimybėmis. Pasitelkiant edukacines bitutes-robotus „Bee-Bot“, vaikai gali išmokti programavimo pagrindų ir problemų sprendimo. Buvo organizuotas žaidimo pristatymas, kuris sulaukė didelio susidomėjimo. Tuo jau spėjo įsitikinti Trakų gimnazijos ikimokyklinės grupės „Bitutės“ auklėtiniai. Be jokios abejonės, vaikai liko sužavėti tuo, kad mokytis su „Bee-Bot“ yra neįtikėtinai smagu! Vaikus įkvepia galimybė išbandyti vis naujas, kūrybingesnes ir sudėtingesnes komandų sekas.

Visus, didelius ir mažus, kviečiame užsukti į Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių ir susipažinti su žaidimo bei programavimo galimybėmis. Čia visuomet rasite daug smagių knygučių, pačių įdomiausių žaidimų ir visuomet gerą nuotaiką.

  

Justina Dailidėnaitė

Trakų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą