2020/08/28

"Kūrybiškumo saviraiškos studija“ kviečia į būrelį

 Atėjus rugsėjo 1-ajai visų galvose jau kirba mintys apie mokslus, naujas veiklas ir užsiėmimus. NVŠ programa „Kūrybiškumo saviraiškos studija“ kviečia 7–14 m. vaikus į nemokamus užsiėmimus! Programa veikia Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje, Aukštadvario, Rūdiškių, Senųjų Trakų ir Lentvario bibliotekose. Laukiame sugrįžtančių esamų studijos narių bei prisijungiant naujų.

Trakų vaikų literatūros skyriuje lauks penktus metus veikiančios pakraipos – Kūrybinės dirbtuvės ir Teatro studija. Teatro studijoje vaikai mokysis aktorinio meistriškumo, sceninio judesio ir kalbos bei kitų scenos subtilybių. Teatriukas turi savo tradicines šventes – Heloviną, Kalėdas, Užgavėnes, dalyvaus festivaliuose, vaidins išvykose. Kūrybinį sezoną pradės naujo spektaklio repeticijomis pagal J. Januškevičiūtės pjesę „Baubas“.

Kūrybinės dirbtuvės veikia visose minėtose bibliotekose. Kūrybinių dirbtuvių vadovės siūlo susipažinti su skirtingomis technikomis ir veiklomis. Trakuose dirbtuvių metu vaikai susipažins: su šilko tapyba, šibori (audinio marginimu), susitraukiančiu plastiku, piešimu ant porceliano ir kt. Aukštadvaryje vaikų lauks: siuvimo įgūdžių tobulinimas, vitražų kūrimas, šilko ir medvilnės dekoravimas, naujų technikų išbandymas, dėvėtų daiktų ir antrinių žaliavų panaudojimo galimybės, pasiruošimas šventėms bei kt. Senuose Trakuose vaikai pažins dekupažo techniką, tapybą ant šilko, aksesuarų kūrimą iš odos, muiliukų gamybą, piešimą ant stiklo ir kt. Rūdiškių vadovė kvies velti vilna, pažinti japonišką lankstymo būdą Origami, pabandyti Kvilingo rankdarbius iš popieriaus, susipažinti su vitražu bei kt. technikomis. Lentvaryje vaikai fantazuos ir kurs naudodami krepinį popierių, sėklas ir kruopas, darbelius iš rudens gėrybių, džiovintų lapų, gėlių, senų laikraščių, žurnalų, kartono bei kt.

Jei tave sudomino siūlomos technikos, nori tobulėti, pažinti, gali kreiptis į artimiausią biblioteką.

Kaip tapti studijos nariu:

  1. Susipažinti su studijos veikla --> http://inx.lv/L5Rx
  2. Atvykti į artimiausią biblioteką --> http://inx.lv/L5Yg 
  3. Užpildyti sutartį.
  4. Aktyviai dalyvauti užsiėmimuose.

Užsiėmimų tvarkaraščiai bus paskelbti vėliau. Apie juos informuosime individualiai. Užsiėmimai vyks nustatytu tuo pačiu laiku po 1 val. Jūsų lauks saugi aplinka. Kviečiame kuo greičiau registruotis!

 

Trakų viešosios bibliotekos „Kūrybiškumo saviraiškos studijos“ organizatoriai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą